The Wife (2017) – Recensie

The Wife recensie

Relaties zijn fragiel en het opbouwen van een goede relatie, waarin je de ander kent, weet wat zijn of haar behoeftes zijn en hoe je de andere het best kan steunen kan soms jaren duren. Als de basis eenmaal goed is kan zo’n relatie lang stand houden. Dat is ook het geval voor Joan (Glenn Close) en Joe Castleman (Jonathan Pryce). De twee zijn al jaren getrouwd en Joe is een schrijver die enorm succesvol is. Hij krijgt op een gegeven moment dan ook het telefoontje waarvan hij altijd heeft gedroomd, het ontvangen van de Nobel prijs voor de literatuur. Samen met z’n vrouw springen ze op het bed van vreugde en ondernemen ze de reis naar Stockholm. Eenmaal daar begint Joan echter te twijfelen aan de basis waarop ze de rest van haar leven heeft gebaseerd.

The Wife review
Het echtpaar straalt naar buiten eenheid uit, maar al snel kom je er achter dat er tussen de twee meer gaande is. The Wife slaagt er in om de spanning steeds verder op te voeren en in flashback te laten zien wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. Centraal in dat alles staat Joan, die zeer sterk wordt neergezet door Glenn Close. Je ziet hoe langzaam de emmer bij haar karakter volloopt en ze uiteindelijk een beslissing moet maken wat voor haar belangrijk is.

“sterke dramafilm….”


&nsbp;Jonathan Pryce speelt een sympathiek karakter, maar door z’n acties begin je steeds meer te twijfelen of hij daadwerkelijk zo sympathiek is. Met een kleine cast en een zeer persoonlijk verhaal weet deze intieme film je mee te slepen in de gebeurtenissen, waarbij je je afvraagt wat er daadwerkelijk gaande is. Een sterke dramafilm over persoonlijke relaties en wat mensen soms voor anderen over hebben om samen bepaalde doelen te bereiken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 thoughts on “The Wife (2017) – Recensie

  1. Mooie, kleine en inderdaad intieme film. Vond het einde even verrassend als abrupt en ik had deze prent een iets ander einde gegund. Verder zeker wel van genoten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *