Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) – Recensie

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw is een lange film, die misschien wel het beste te beschrijven is als een Looney Tunes/Transformers/superhelden allegaartje waarin toevallig twee karakters zitten die ook deel uitmaken van de Fast & Furious films. Nu waren er diverse momenten in eerdere films in deze franchise die het niet zou nauw namen met zoiets als de realiteit (bv. een auto die tussen wolkenkrabbers springt), maar gaat het in deze spinoff misschien te ver?

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw review
De film zet meteen aan het begin de toon. Een extreem gevaarlijk virus moet in Londen worden vrijgesteld. Het MI6 team, dat onder leiding staat van Hattie (Vanessa Kirby) wordt verrast door Brixton (Idris Elba), die letterlijk laat weten dat hij de “bad guy” is. Hij blijkt een cyborg te zijn die op een motor rijdt die zelfstandig kan rijden en zelfs kan transformeren als dat nodig is. Hattie weet het virus echter veilig te stellen, maar wordt vervolgens door iedereen gezocht. Ook de CIA heeft het nieuws gehoord en stuurt Hobbs (Dwayne Johnson) naar Londen toe, waar hij verplicht (en tegen zijn zin) moet samenwerken met crimineel Shaw (Jason Statham).

“begon ook snel te vervelen…”


 Tijdens Fast & Furious films heb ik normaliter totaal geen moeite om m’n verstand op nul te zetten en gewoon van de actie te genieten. Daar was ik hier echter op een gegeven moment niet meer toe in staat. Er waren simpelweg te veel situaties waarin bleek dat niet alleen Brixton supermenselijk was, maar dat dat voor alle hoofdkarakters gold. Hobbs springt zonder moeite van een hoog gebouw om slechteriken te stoppen of is in staat met z’n spieren een helicopter met behulp van een ketting tegen te houden en zo zijn er veel meer van dat soort elementen. Het feit dat Statham en Johnson’s karakter constant grappen over elkaars uiterlijk maken begon ook snel te vervelen. Een cameo van een bekende acteur bleek vooral het spelen van z’n meest bekende karakter te zijn, maar dan zonder masker. Jammer om te zien dat hij niet meer in z’n mars heeft. Daarnaast is de film simpelweg te lang. Na een grote actiescène was m’n gevoel dat de film ging afronden, maar daarna duurde de film nog een half uur. Er zijn echt wel leuke momenten en grappen in deze film, maar als geheel werkt Hobbs & Shaw niet. Doe jezelf een plezier en kijk gewoon onderstaand filmpje, waarin iemand het verhaal van de gehele film met behulp van enkel de trailers bij elkaar heeft ge-edit. Als zeven minuten durende korte film werkt het namelijk een stuk beter.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 thoughts on “Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) – Recensie

  1. Hoe ongeloofwaardig ze ook mogen zijn; de Fast & Furious films zijn altijd het bekijken waard. Maar deze spinoff is vooral erg vermoeiend om naar te kijken en de wet der logica wordt echt volledig genegeerd. Gemiste kans want vooraf was het enthousiasme zeker wel aanwezig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *