Jim Button en de Stad van de Draken (2018) – Recensie

Jim Button en de stad van de Draken recensie

Met een junior Filmkijker in huis, komt het af en toe voor dat ik naar films kijk, die ik normaliter links zou liggen. Toen ze de trailer zag van Jim Button en de Stad van de Draken was ze echter meteen geïnteresseerd. Visueel zag het er allemaal prachtig uit en de trailer beloofde veel avontuur. Wat was echter de praktijk?

Jim Button en de stad van de Draken review

Jim Button wordt als baby gevangen door piraten en via de post opgestuurd. Hij komt terecht op een minuscuul eiland waar er slechts vier mensen wonen. Een machinist, een winkelier, de koning en nog een man (wat zijn beroep is was me niet helemaal duidelijk). Jim groeit op en wanneer de koning besluit dat het eiland overbevolkt is, besluit hij met de machinist het eiland te verlaten. Dit om er achter te komen waar hij vandaan komt. Onderweg horen ze echter dat een prinses gevangen is genomen en zich in de stad van de draken bevindt. De twee besluiten in een locomotief de gevaarlijke reis naar de stad te proberen.


 Deze Duitse productie, die in het Nederlands is nagesynchroniseerd, ziet er net zoals in de trailer prima uit. Er is veel tijd gestoken in het neerzetten van een overtuigende wereld, die tot de verbeelding spreekt en waar je als kijker uitkijkt naar het avontuur dat de personages te wachten staat. Het probleem is echter dat die reis niet de epische vorm aanneemt die je zou verwachten. De Filmkijker junior vatte het mooi samen: “Er is te weinig avontuur”. De problemen die de twee tegenkomen zijn, zoals in een Dora aflevering, binnen no time overkomen en de finale (spoiler: ze bereiken de stad) biedt maar weinig echte spanning. Mogelijk dat de jongste kijkers hier nog van kunnen genieten, maar voor oudere kinderen en ouders is de film helaas te simpel.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *