Vraag van de week: Moet Disney stoppen met het maken van remakes van animatieklassiekers?

Vraag van de week
Toen ik gisteravond naar de bioscoop ging om Shazam! te zien (recensie volgt nog), was één van de trailers die voor de film vertoond werd die van Aladdin. Normaal kijk ik absoluut geen trailers (wil zo blanco mogelijk een nieuwe film zien), maar aangezien ik bijna alle grote avondvullende animatiefilms van Disney wel heb gezien, besloot deze wel te kijken. En tijdens het zien ervan bekroop me het gevoel dat ik al vaker heb gehad bij al die remakes, waarom?

De belangrijkste reden is natuurlijk een financiële. De meeste Disney fans willen graag meer van wat ze al kennen, dus die zullen de bioscoop wel bezoeken. De klassieke verhalen in een nieuw jasje spreekt aan. Zelf ben ik ook de afgelopen jaren naar diverse Disney remakes geweest. Jungle Book, Alice in Wonderland, Cinderella, Beauty and the Beast en Mary Poppins en alhoewel het film zijn die prima gemaakt zijn, ben ik er persoonlijk helemaal klaar mee. Dumbo heb ik niet gezien en ik ben ook van plan The Lion King en Aladdin niet te gaan zien. De films voegen zo goed als niets toe aan het origineel en ik spendeer m’n tijd liever aan andere titels. Ik zou het niet erg vinden als er een einde komt aan de remakes van de geanimeerde films (niet dat dat zal gebeuren, er staan op het moment 10 films in de planning). Nostalgie werkt wat betreft deze remakes niet meer voor mij. Wat is jouw mening hierover?

Moet Disney stoppen met het maken van remakes van animatieklassiekers?

7 thoughts on “Vraag van de week: Moet Disney stoppen met het maken van remakes van animatieklassiekers?

  1. JA. Meteen stoppen. Het gaat alleen nog maar om geld verdienen, niet om liefde voor films. En de remakes worden er ook niet beter op. Wat ik gezien heb aan trailers voor de Lion King is echt niet best. Het zou Disney sieren om tijd, geld en aandacht te stoppen in prachtige NIEUWE films.

    • Het is niet zo dat Disney alleen maar remakes maakt natuurlijk (er zijn echt wel nieuwe films die ze uitbrengen), maar op het moment ligt op de remakes de meeste nadruk.

  2. Ik vond de films van vroeger heel leuk en bekijk de nieuwe films niet. Ik kan mij wel heel goed voorstellen dat de ‘nieuwe generatie’ wel op de nieuwe films zitten te wachten. Die hebben geen behoefte aan de oude 2d tekenfilms. Die willen het nieuwste van het nieuwste en gezien het succes is dat ook een goede keuze van Disney. Kortom, geen problemen mee dat ze dat doen, je kiest tenslotte zelf of je gaat kijken ja of nee. Gaat er niemand kijken, dan stoppen ze er ook wel mee.

    • Uiteraard is het een vraag- en aanbod markt, maar als je puur op de stoel van filmliefhebber gaat zitten, dan voegen de remakes niets toe en zou ik liever zien dat die miljoenen in andere projecten worden gestoken.

      • Het lastige alleen is dat het allemaal zo verdomd veel geld oplevert. Levert het meer op, dan blijven ze de films ook maken. Dat is toch een zekerheid, daar waar nieuwe projecten dat niet zijn. En er zijn dus blijkbaar heel veel filmliefhebbers die blijven gaan. Wij zijn denk ik niet (meer) de juiste doelgroep.

        • Uiteraard is het commercieel erg verstandig. Minder investering nodig voor ontwikkeling van het verhaal en het is een property dat mensen al kennen waardoor je ook minder risico loopt. En wij behoren inderdaad niet meer tot de doelgroep.

  3. Er zijn sommige die ik gewoon niet in live action wil zien ook omdat er bepaalde herinneringen aan hangen en soms niets toevoegen. The Lion King hadden ze nooit moeten doen want er is niets live action aan. Dumbo nog anders dan verhaal en ook Aladdin heb ik geen vertrouwen. Aan de andere kant wel genoten van the Jungle Book. Maar ik zou wat minder remakes maken als het feitelijk niets toevoegt aan het origineel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *