The Man Who Killed Hitler and Then The Bigfoot (2018) – Recensie

The Man Who Killed Hitler and Then The Bigfoot recensie

Wat is jouw eerste associatie bij de titel “The Man Who Killed Hitler and Then The Bigfoot”? Denk je aan een goedkope Roger Corman exploitation film? Een bizarre actiefilm? Of begin je meteen over spoilers te schreeuwen? Hoe je het ook wendt of keert, het is een intrigerende titel. En wat op basis hiervan je verwachtingen ook zijn, de kans is groot dat ze niet overeenkomen met wat je voorgeschoteld krijgt. In dit geval is dat echter helemaal niet erg.

The Man Who Killed Hitler and Then The Bigfoot review
Calvin Barr (Sam Elliott/Aidan Turner) is een oude man, die op een punt in z’n leven is gekomen waarin hij veel aan z’n verleden terugdenkt, de momenten die hij heeft beleeft en de keuzes die hij heeft gemaakt. Hij was degene die Hitler wist te vermoorden en nu wordt hij door de geheime dienst benaderd om achter Bigfoot aan te gaan, die niet alleen mensen doodt, maar ook een gevaarlijk virus verspreid.

“heerlijke film…”


 Deze film maakt z’n titel waar, maar het zijn in het geheel van de film gezien slechts kleine momenten. Het draait er vooral om hoe Calvin bezig is met zichzelf, hoe hij nog probeert te veranderen en niet in het verleden te leven. Hij wil de relatie met z’n broer weer beter maken en andere hoofdstukken af te sluiten. Dat wordt op indrukwekkende wijze door Sam Elliott neergezet, met als een hoogtepunt een scène waarin hij duidelijk maakt dat het doden van Hitler niet meer was dan het doden van een man en dat het uiteindelijk niet meer belangrijk was. Hij wil niet gezien worden als een held die het onmogelijke heeft gedaan. Door middel van flashbacks komt de kijker er achter wat hij allemaal heeft meegemaakt. Het is een effectief middel om z’n verhaal te vertellen. Toch blijft de kijker na het zien nog wel met een aantal vragen zitten, maar dat is een bewuste keuze geweest. Net zoals bv. Quentin Tarantino in Pulp Fiction nooit liet zien wat er in de koffer zat. The Man Who Killed Hitler and Then The Bigfoot is een heerlijke mix van bizarre uitgangspunten die in een geloofwaardig verhaal verpakt zijn en dankzij de prachtige beelden en sterk acteerwerk een heerlijke film opleveren.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *