Unicorn Store (2017) – Recensie

Unicorn Store recensie Netflix

Na pas geleden samen met Samuel L. Jackson in Captain Marvel te spelen, is Brie Larson nu weer samen met hem te zien in de Netflix-film Unicorn Store, die ze ook geregisseerd heeft. Is dit een magisch wezen dat je ooit hoopt te zien of slechts een paard met een opgeplakte hoorn?

Unicorn store review Netflix
Kit (Brie Larson) is een kunstenaar die in haar eigen wereldje leeft en haar eigen stijl heeft. Helaas spreekt die stijl niemand aan en moet ze stoppen haar kunststudie. Ze besluit terug te gaan naar haar ouders en haar leven anders aan te gaan pakken door in een kantoor te gaan werken. Ze krijgt echter mysterieuze brieven die haar vragen om naar “The Store” te komen, gerund door “The Salesman” (Samuel L. Jackson), die haar vertelt dat ze een eenhoorn kan krijgen. Voordat dat kan gebeuren moet ze echter een aantal opdrachten uitvoeren om te bewijzen dat ze wel een gepaste woonplek voor een eenhoorn kan bieden.

“te simpel…”


 Unicorn Store is een vreemde film waar ik op geen enkel moment een connectie mee had. Brie Larson wist me hier niet van haar karakter te overtuigend en ook de andere personages werkten niet, zoals bijvoorbeeld Kit’s baas Gary (Hamish Linklater) die deed denken aan een karakter uit Office Space maar weer net te simpel werd neergezet. Dat “te simpel” was voor mij een rode draad door het geheel waardoor het een lange zit waarbij Larson er simpelweg niet in slaagde om me mee te laten leven met wat er gaande was. De magie ontbrak simpelweg en er was hier dus geen sprake van een eenhoorn.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 thoughts on “Unicorn Store (2017) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *