Creed II (2018) – Recensie

Recensie Creed 2

Het is altijd een uitdaging om na een succesvolle reboot, ook een vervolg te maken dat hetzelfde niveau bereikt. Kijk bijvoorbeeld naar de vervolgen op Star Wars: The Force Awakens of Jurassic World. Alhoewel Star Wars: The Last Jedi nog steeds goed was, was Jurassic Park: Fallen Kingdom één van m’n grootste teleurstellingen afgelopen jaar. En alhoewel de originele Creed erg verfrissend was en Michael B.Jordan een fantastische rol neerzette, ging ik toch met een terughoudend gevoel richting de bioscoop voor dit tweede deel.

Review Creed 2
Na de gebeurtenissen van de eerste film behaalt Adonis (Michael B.Jordan) de wereldtitel en moet hij deze verdedigen tegen de zoon van een voormalig tegenstander van Rocky, Ivan Drago (Dolph Lundgren). Adonis staat daarbij voor een aantal moeilijke keuzes, ook in relatie tot z’n vriendin en Rocky, die z’n leven kunnen veranderen.

“duidelijk een formule volgt…”


Regisseur Steven Caple Jr. neemt het stokje over van Ryan Coogler en slaagt er niet in de gevechten net zo innovatief in beeld te brengen als zijn voorganger (die bijvoorbeeld een gevecht in één take deed). Daarnaast moet hij ook werken me een script dat originaliteit mist en duidelijk een formule volgt. Het was niet genoeg dat Adonis de zoon van Apollo Creed is, maar Rocky’s tegenstander uit Rocky IV, wordt hier ook uit de kast gehaald die toevallig ook een zoon heeft die bokst. Daarnaast zijn de gebeurtenissen erg voorspelbaar, waardoor je nergens echt wordt verrast. Het maakt van Creed II geen echt slechte film, daarvoor zit er teveel goed acteerwerk en een aantal emotionele momenten in, maar het is een vervolg dat helaas het origineel niet weet te overtreffen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 thoughts on “Creed II (2018) – Recensie

    • Natuurlijk horen bepaalde elementen bij een Rocky film, maar het voelt hier gewoon niet zo ‘fresh’ aan als het vorige deel, terwijl die ook de elementen had.

    • Hij is echt niet vervelend om te kijken, maar zonder een enkele verrassing stelde deze me gewoon iets teleur. Een een klein punt in de film over een lamp hebben ze niet eens afgerond (maar dat zit misschien in het derde deel 😉 )

  1. Ik heb denk ik naar een andere film zitten kijken: ik geef hem zelfs wel een 8!

    Hij borduurt goed voort op de originele Creed en ondanks het een formulewerkje van A tot Z betreft weet hij mij te overtuigen. Michael B. Jordan zet wederom een uitdiept personage weg en hoewel Sylvester Stallone iets meer naar de achtergrond verdwijnt vormt hij nog altijd het kloppende hart.

    Als liefhebber van het oh zo foute Rocky IV vind ik het geweldig dat Ivan Drago terug keert en met hem, meer dan ooit, de erfenis van mannen die opboksen tegen de legacies van hun vader. Of je nu Creed, Balboa of Drago heet.

    Misschien dat de regie van Caple Jr niet zo energiek als die van Coogler maar dat ervaar ik niet als storend. De veelbesproken one-take-fight was mooi maar dat kunststukje hoeft niet herhaald te worden zonder afbreuk te doen aan het eindresultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *