Vraag van de week: Heb je voor jezelf filmgerelateerde doelen dit jaar?

Vraag van de week
Het is januari, er ligt nog een heel jaar voor ons en dus een goed moment om even vooruit te kijken naar het komend jaar. Zelf doe ik dat enigszins terughoudend (dit jaar niet zoveel concrete doelen), maar het is wel een jaar waarin er al een aantal films zijn waar ik erg naar uit kijk. Natuurlijk de grote blockbusters op het gebied van Marvel en Star Wars, maar ook geanimeerde films als Lego Movie 2 en Toy Story 4 (alhoewel ik bij de laatste de angst heb dat deze gaat tegenvallen), John Wick 3 en uiteraard de nieuwe Tarantino! Wat betreft De Filmkijker zet ik m’n lijn van het afgelopen jaar voort en schrijf ik recensies en artikelen wanneer ik daar zin in heb. Wel wil ik proberen wat actiever te zijn richting andere blogs van filmblogs.nl door er op wat meer te reageren (anders is er geen community) en misschien weer eens een blogathon verzinnen.

Heb je voor jezelf ook filmgerelateerde doelen voor dit jaar?

10 thoughts on “Vraag van de week: Heb je voor jezelf filmgerelateerde doelen dit jaar?

  1. Bij de blockbusters kijk ik enorm uit naar Captain Marvel. Toy Story 4 wordt een familiemoment. Mijn oudste beschouwt de 3e, waar hij mee opgegroeid is, nog steeds als zijn favoriet.
    Tarantino met argwaan. Ik heb geen zin meer in een film met ellenlange dialogen.

    Belangrijker, dit jaar wil ik heel wat klassiekers uit de jaren 70 herontdekken. Kijken of cinema vroeger echt beter was.

    • Leuk, ik denk dat ik waarschijnlijk ook wel met het gezin naar Toy Story zal gaan.

      Mooi! Welke films uit de jaren ’70 heb je in de planning staan?

  2. Het wordt een mooi filmjaar denk ik, maar mijn concrete doel is om meer nieuw materiaal te kijken i.p.v. de films die ik al meerdere keren heb gezien. Halverwege de maand en 25 films verder lukt dat aardig. De verhoudingen zijn nu ongeveer 80% nieuw en 20% rewatch.

    • Wow, dat zijn een hoop films al. Zelf herkijk ik amper, maar af en toe is het lekker om iets te kijken wat je al kent, je hoeft wat minder op te letten en andere details openbaren zich dan.

  3. Hoi Nostra, ik heb zeker een doel. Ik wil tot eind juli iedere twee dagen een film uit mijn top 100 bespreken. De nummers 100, 99, 98 en 97 staan inmiddels al op mijn blog. Mijn lijst ziet er overigens totaal anders uit dan de lijst die jij enkele jaren terug hebt gepubliceerd. Groetjes, Erik

  4. Ik wil ook weer wat meer reageren op anderen. Dat is er het laatste jaar een beetje bij ingeschoten.

    Verder heb ik qua films kijken geen doelen dit jaar. Ik kijk wel wat er op mijn pad komt. Natuurlijk heb ik wel een te zien lijstje, maar daarvan mis ik vaak al de helft. Eerst IFFR, waar ik ontzettend zin in heb.

    Ga jij ook?

  5. De enige doelstelling die ik mezelf heb opgelegd is dat ik meer films in de bios wil zien dan dat ik in 2017 heb gedaan. In dat jaar had ik 71 films in Pathe gezien en dat record is afgelopen jaar met 67 stuks net niet gehaald. Baal ik eigenlijk nog best wel van.

    Maar goed, we zijn 18 dagen onderweg in 2019 en de teller staat nu op 8 films (na morgen met het PAC op 13) dus het begin is al gemaakt 🙂

    • Dat zijn er een flink aantal, dus je gaat regelmatig meerdere keren per week naar de bios dus. Ik zou het graag willen, maar dat gaat me niet lukken. EÊn keer per week ben ik al blij mee (wat ook niet altijd lukt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *