Midnight FM (2010)

Het is altijd een spannende aangelegenheid om je eerst stappen te zetten in de films die een bepaald land produceert. Films kunnen het hart en cultuur van een land laten zien, wat belangrijk is of welke historische gebeurtenissen er plaatsvonden. Ondanks dat ik initieel twijfelde om Koreaanse films te kijken (ik had gehoord dat ze erg gewelddadig waren) besloot een jaar of 3 geleden toch op ontdekkingstocht te gaan. Sindsdien heb ik een flink aantal Koreaanse films bekeken en ben ik de Koreaanse filmindustrie erg gaan waarderen. De films zijn vaak minder voorspelbaar waardoor ze de kijker weten te verbazen. Omdat ik de meest bekende films gezien heb zoek ik regelmatig naar nieuwe lijstjes van goede Koreaanse films om nieuwe titels te vinden. Midnight FM is er daar eentje van.

Midnight FM, zoals de titel al aangeeft, heeft iets te maken met radio. Go Seon-yeong (Soo Ae) is de presentatrice van een show en ze staat op het punt de laatste uitzending te doen, om daarna met haar dochter te verhuizen naar Amerika. Door de jaren heen heeft ze een groot aantal luisteraars gehad die met plezier luisterden naar haar verhalen die ze vaak koppelde aan de soundtracks van films. Ze wil dat haar laatste show een bijzondere wordt en dat gebeurt ook, helaas niet op de manier die ze in gedachten had. Ze ontvangt een SMS van Dong-Su (Yoo Ji-Tae (Lady Vengeance/Oldboy)) die haar vertelt dat hij heeft ingebroken in haar apartement en dat hij haar zus en dochter gevangen houdt. Als ze hen weer wil zien moet ze de nummers spelen die hij uitkiest en zeggen wat hij wil. Als ze het aan anderen vertelt zal hij haar daarvoor straffen.

Nu vraag je je misschien af of een film waarin de hoofdpersoon achter een microfoon moet zitten om haar dochter te reden niet saai is en dat is zeker niet het geval. Wanneer er tijdens de show muziek wordt gedraaid of er reclame is kan Go Seon-yeong heel veel gedaan krijgen wat resulteert in een opwindende film.Yoo Ji-Tae speelt een erg gevaarlijke en onvoorspelbare schurk die het geheel tot in detail heeft gepland. Naast veel psychologische oorlogsvoering weet Midnight FM ook genoeg actie te bieden wat uiteindelijk resulteert in een spannend einde en een erg vermakelijke film.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.