Bridesmaids (2011)

Chris Rock had het ooit in één van zijn shows over de rivaliteit tussen vrouwen en dat het niet uitmaakt waar ze werken, er is een moment waarop ze lijken te denken dat ze in Dynasty spelen en dat de andere vrouw probeert haar te vernietigen. Bridesmaids is gebaseerd op die gedachte, mixt het met het gevoel van The Hangover en voegt er wat Sex and the City aan toe met een leuke film als resultaat.

Deze film heeft een grote vrouwelijke cast, maar concentreert zich voornamelijk op Annie, gespeeld door Kristen Wiig. Ze gaat om met een man die eigenlijk alleen maar geïnteresseerd is in sex (en geen relatie wil), woont samen met huisgenoten die volledig gek blijken te zijn en heeft haar bakkerij wegens de economische crisis moeten sluiten. Haar leven loopt dus niet op rolletjes. Haar beste vriendin Lillian (Maya Rudolph) gaat binnenkort trouwen en wanneer ze dit hoort is ze erg blij. Haar enthousiasme wordt echter minder als ze een vriedin van Lillian ontmoet, Helen (Rose Byrne) ziet en twee zijn al snel rivalen. Het is de basis voor veel grappige situaties, maar het is vooral de zus van de bruidegom, Megan (Melissa McCarthy), die de show steelt. Je kan haar het beste vergelijken met het type rol dat Zach Galifianakis in The Hangover speelde. De groep vrouwen maakt veel hilarische dingen mee, waarvan m’n favoriet een scène in een bruidswinkel is. De karakters in de film zijn uniek en hebben allemaal hun eigen zwakheden.

Ondanks dat de cast bijna helemaal uit vrouwen bestaat is dit geen film waarvan alleen vrouwen zullen genieten. De rivaliteit is perfect uitgewerkt. Wiig is perfect gecast voor haar rol. Ze is grappig zonder ze het lijkt te proberen. De film heeft een klein liefdesverhaal dat wat extra toevoegt aan de film, los van alle bruidsmeisjes perikelen. Als je hebt genoten van The Hangover dan zal je hier ook van genieten.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.