The Breaker Upperers (2018) – Recensie

Recensie The Breaker Upperers

Het is soms maar moeilijk bij te houden wat voor nieuwe content er allemaal op Netflix verschijnt. Deze streaming service heeft zelf helaas geen duidelijk overzicht. Het is jammer dat de suggesties vaker gebaseerd zijn op populariteit en je eigen smaak in plaats van een simpel lijstje van nieuwe titels waaruit je zelf een keuze maakt. Gelukkig hou ik zelf wel redelijk bij wat er uitkomt door andere filmblogs te lezen en podcasts te luisteren, dus op die manier kom je toch in aanraking met wat andere titels. Eén daarvan is The Breaker Upperers, een Nieuw Zeelandse komedie.

Review The Breaker Upperers

Mel (Madeleine Sami) en Jen (Jackie van Beek) runnen samen een “break up” service. Wanneer iemand uit een relatie wil, faciliteren ze dit. Bijvoorbeeld door een geheime liefde te spelen of een dramatisch verhaal te vertellen. De twee zijn al jaren vriendinnen en de zaken gaan goed. Toch begint hun werk langzaam aan Mel te knagen, want eigenlijk is het haar werk om mensen ongelukkig te maken. Dat resulteert in spanningen tussen de twee en het is de vraag hoe ze daar mee om moeten gaan.

“grote grappendichtheid…”


 Heb je kunnen genieten van de humor in bijvoorbeeld Boy, Hunt for the Wilderpeople of de laatste Thor? Dan is The Breaker Upperers een titel die je zeker een kans zou moeten geven. Sami en van Beek, die ook het script schreven en de film regisseerden, hebben een zeer humoristische film gemaakt met een grote grappendichtheid en chemie tussen de twee. Met een leuke supporting cast en leuke situaties is dit een film die Netflix wat meer had mogen promoten.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *