Het enorme aanbod van streaming diensten – Een overzicht

Overzicht van alle streaming diensten VOD
Veel mensen zullen zich nog de dagen kunnen herinneren waarbij je er naar uitkeek dat een bepaalde film op TV werd uitgezonden of dat je flink wat tijd in een videotheek doorbracht om te bepalen wat je wilde kijken. Het zijn vervlogen tijden. Je kon je toen niet voorstellen wat er allemaal aan zat te komen en dat je binnen enkele seconden toegang zou hebben tot duizenden uren aan films en series, voor een vast bedrag per maand. Wat begon met een relatief klein aantal aanbieders van streaming diensten, is inmiddels uitgegroeid tot een divers VOD landschap waar het moeilijk kan zijn keuzes te maken. Tijd dus voor een overzicht van streaming diensten die in Nederland beschikbaar zijn.

Netflix


Met meer dan 2,4 Nederlandse huishoudens is Netflix de grootste aanbieder. Een dienst die een enorm aanbod heeft dat dagelijks wordt uitgebreid en alleen in 2018 bijna 13 miljard dollar uitgaf om er voor te zorgen dat ze aan de top blijven. Met zowel films als series biedt het voor iedereen wat wils.

Prijzen: Basic €7,99 p.m. / Standaard €10,99 p.m. / Premium €13,99 p.m.

Videoland

Videoland
Misschien wel de enige videotheek die het gelukt is om de overstap naar streamen te maken. Videoland heeft ook een uitgebreid aanbod van films en series (op het moment van schrijven 728 titels van Nederlandse bodem en 697 internationale films) en diverse programma’s die door RTL worden aangeleverd.

Prijs: €8,99 p.m.

Film1

Film1
Ben je op zoek naar een goede mix van populaire films en wat arthouse films? Dan biedt Film1 met meer dan 300 films een mooie selectie aan.

Prijs: €7,99 p.m. of €6,67 p.m bij een jaarabonnement

YouTube Premium

YouTube Premium informatie
YouTube is dé grootste streamingsite ter wereld en dus voor Google een mooi platform om een mogelijkheid voor gebruikers aan te bieden om geen reclame meer te zien, maar ook YouTube originals (films en series die exclusief zijn voor de service). De dienst wordt sinds kort actief richting gebruikers aangeboden, maar heeft qua content nog wel het één en ander te bewijzen. Er lijken maar weinig bekende titels aan te worden geboden. Toch biedt deze service naast films en series ook muziek aan voor dezelfde prijs.

Prijs:€11.99 p.m.

Amazon Prime


Sind eind 2017 is deze video service van Amazon ook in Nederland beschikbaar. Deze webwinkel heeft inmiddels ook op het gebied van video een uitgebreid aanbod en produceert net zoals Netflix z’n eigen content (bv.The Grand Tour, maar ook films). Daarnaast heb je met een Prime abbonement ook geen bezorgkosten als je via de webwinkel iets besteld, kun je gebruik maken van de foto-opslag Prime Photo en heb je meestal eerder toegang tot aanbiedingen.

Prijs: €5,99 p.m.

Ziggo Movies & Series XL

Ziggo Movies & Series XL
Ziggo is een opvallende verschijning in deze lijst, aangezien het Movies & Series XL pakket alleen beschikbaar is voor klanten van het bedrijf. Toch is deze service het vermelden waard aangezien het de enige manier is om het aanbod van HBO te bekijken (zowel series als films). Daarnaast biedt Ziggo zelf ook nog veel content aan.

Prijs: €11,95 p.m.

Cinemember


Sinds April 2018 is Cinemember beschikbaar, die zichzelf beschrijft als “de grootste quality film collection van Nederland en België” en arthouse films aanbiedt en zich dus op een kleiner publiek richt. Op het moment zijn er 512 films beschikbaar op dit platform.

Prijs: €9,99 p.m.

MUBI

MUBI
MUBI focust zich op internationale arthouse (maar af en toe ook bv. filmklassiekers van Hitchcock), waarbij de experts achter de service elke dag een nieuwe film introduceren die je een maand lang kan kijken. Dat betekent dat er altijd 30 wisselende films te zien zijn.

Prijs: €8,99 p.m.

Cinetree

CineTree
Het grote aanbod van films kan het soms moeilijk maken om te kiezen wat je wilt kijken. Om die keuzestress weg te nemen biedt Cinetree elke maand tien films aan die geselecteerd zijn door curators. Net zoals bij Cinemember gaat het hier voornamelijk om arthouse films. Gebruik deze kortingscode voor een maand gratis proefperiode: filmhuisthuis
Prijs: €5,99 p.m.

NLZiet

NLZiet
Voor degenen die geen kabelabbonement willen hebben (de zogenaamde “cord cutters”) biedt NLZiet de mogelijkheid om Nederlandse TV programma’s van de NPO, RTL en SBS tot 7 dagen terug te kijken, maar ook om live programma’s te volgen.

Prijs: €7,95 p.m.

Le Cinema Club

Le Cinema Club
Ben je op zoek naar elke week één gratis film, dan is Le Cinema Club een leuke keuze. Elke vrijdag wordt er een film online gezet. Dat kan van nieuwe regisseurs maar ook vroeg werk van bekendere regisseurs zijn, met een nadruk op kortere films.

Prijs: gratis

IFFR Unleashed

IFFRUnleashed
Het International Film Festival Rotterdam is binnen de filmwereld een begrip en elk jaar worden er in de diverse zalen in Rotterdam films uit heel de wereld getoond. Met IFFR Unleashed biedt het IFFR toegang tot een grote selectie films die op eerdere edities van het festival te zien zijn geweest. Het aanbod wordt elke maand met meer dan tien titels uitgebreid.

Prijs: €9,00 p.m. of €7,50 p.m bij een jaarabonnement

Viddsee

Viddsee
Met een focus op korte films, van over de hele wereld, heeft Viddsee een zeer uitgebreid aanbod in allerlei genres en dus is er voor iedereen wel iets te vinden.

Prijs: gratis

ByNWR

byNWR streaming gratis
Nicolas Winding Refn is een eigenzinnige regisseur die met films als Drive, Only God Forgives en The Neon Demon zeer opvallende cinema heeft gemaakt. Met zijn site ByNWR, wil deze regisseur elk kwartaal aandacht vestigen op bijzondere gerestoreerde films.

Prijs: gratis

Docsville

Docsville
Voor fans van documentaires kan Docsville een interessante service zijn. De films zijn in diverse categorieën ingedeeld en er verschijnen regelmatig nieuwe titels.
Prijs: €4.99 p.m.

Crunchyroll

Crunchyroll
Crunchyroll is de grootste bestemming voor fans van anime en manga. Zonder abonnement is er veel content beschikbaar (alhoewel niet in HD en in combinatie met reclame). Wil je daar vanaf, dan kan je een abonnement nemen.

Prijs: €4,99 p.m.

Viki

Viki gratis aziatische films en series
Viki biedt TV shows en films uit onder andere Korea, Taiwan, China en Japan aan en doet dat zowel in een gratis versie met reclame, als met een abonnement.

Prijs: gratis met reclame / $4,99 p.m.

Spuul

Spuul
Spuul is te vergelijken met Viki, maar dan komt de content hier uit Bollywood
Prijs: gratis met reclame / €4.49 p.m. / €4,17 p.m. bij een jaarabonnement

Dit overzicht gaat voornamelijk over services die je onbeperkt naar het gehele aanbod laten kijken, maar natuurlijk is het ook nog mogelijk individuele films te huren/kopen via onder andere Google Play, iTunes, Vimeo (die daarnaast ook veel gratis video’s heeft), Picl (waarmee je specifieke filmtheaters kunt steunen) en Pathé Thuis (die helaas nog geen extra content aanbiedt aan klanten die een Unlimited kaart aanbieden, wat een gemiste kans is).

Van welke streaming diensten maak jij gebruik en welke uit dit overzicht lijkt je interessant?

13 thoughts on “Het enorme aanbod van streaming diensten – Een overzicht

  1. En dan heb je ook nog Picl en Pathé Thuis.

    Ik gebruik zelf Netflix, Film1, Picl, Cinetree en IFFR Unleashed. Best veel dus, maar soms zijn films die ik graag wil zien alleen op de laatste 3 te zien. Dan betaal ik graag een keer per film. Film1 en Neflix gebruik ik voor de wat meer ‘commerciëlere’ films. Al hebben ze bij Film1 af en toe ook nog wel een filmhuis.

    • Ja, Picl en Pathé Thuis noem ik aan het einde nog, maar omdat je daar meer per film betaalt heb ik ze op deze manier vermeld.

      Dat zijn er inderdaad een flink aantal! En waarom Cinetree ipv Cinemember? De laatste is wel een paar euro duurder, maar heeft een groter aanbod en de meeste films van Cinetree zijn ook bij Cinemember te vinden. Of is dat te veel keuzestress? 🙂

  2. Ik kijk nu vooral Prime Video, omdat Netflix niet altijd mijn smaak biedt. Dus dat zag ik regelmatig op totdat er weer wat interessants verschijnt, zoals een nieuw seizoen van bijvoorbeeld “Ozark” of “Fargo”.

    Prime Video is nog (te) onbekend in Nederland, maar biedt de nodige “must see” pareltjes, zoals met name “The Marvelous Mrs. Maisel”, “Forever” en “This Is Us”.

    • Ik heb zelf al Netflix en Ziggo, maar dat is voor mij al voldoende keuze. Toch hoor ik ook veel goede verhalen over het aanbod van Prime. Bosch schijnt ook een serie te zijn die de moeite waard is.

      • Het voordeel van Prime Video is dat het, zeker de eerste 6 maanden, “belachelijk” goedkoop is (ik meen 4 euro p.m.). Dus dat pak je dan wat gemakkelijker erbij; zeker gezien de andere voordelen bij Amazon.

        Bosch viel mij wat tegen. Ben benieuwd wat jij vindt van de drie genoemde series, mocht je Prime toch een keer eens gaat proberen. Vooral “Forever” vond ik sympathiek, maar kan me voorstellen dat velen er geen bal aan vinden. Smaak hé? 😉

        • Het probleem met series is dat er zo’n enorm aantal goede van zijn. Als ik alleen al op Netflix zie hoeveel ik er nog moet kijken dan begint het al te duizelen, dus vraag me af of ik de series die je noemt ooit zal zien.

  3. Pingback: Vraag van de week: Wat is jouw mening over het grote aantal streamingdiensten? | De Filmkijker

  4. Mijn god – ik wist niet eens dat er zoveel waren hahahaha. Wordt er spontaan een beetje keuzestresserig van en ik denk dat ik het voorlopig maar even bij mijn Netflix account hou. Wel tof dit overzicht, want er staan veel diensten tussen die ik nog niet kende 🙂

    • Zelf kende ik er een hoop ook nog niet en het was flink zoeken om er achter te komen welke er waren en ook nog eens hier beschikbaar zijn. Het einde is in ieder geval nog niet in zicht. Laad vandaag dat Apple ook met iets gaat komen en Horrify gaat zeer binnenkort van start.

  5. Pingback: The Breaker Upperers (2018) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *