Vraag van de week: Wat is jouw mening over het grote aantal streamingdiensten?

Vraag van de week

Vorige week publiceerde ik een overzicht van streaming diensten die in Nederland beschikbaar zijn. Ruime keuze voor de consument dus, maar zeker de grote diensten hebben allemaal exclusieve content. Wanneer je dit allemaal wilt zien betekent het een abonnement op meerdere services. En de kans is groot dat dat probleem alleen nog maar blijft groeien als bijvoorbeeld Disney besluit ook in Nederland z’n eigen streaming service beschikbaar te maken. Je kunt dan waarschijnlijk geen Star Wars, Marvel, Pixar of Disney materiaal op bv. Netflix of Ziggo vinden. Versnippering van content over verschillende diensten dus waardoor het allemaal kijken al snel een dure hobby dreigt te gaan worden. Zelf zie ik dat als het grootste gevaar van het aanbod, maar ben benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt:

Wat is jouw mening over het grote aantal streamingdiensten?

12 thoughts on “Vraag van de week: Wat is jouw mening over het grote aantal streamingdiensten?

  1. Sign of the times.
    Op zich heb ik er geen problemen mee. Alles hangt zo’n beetje af van de content.
    Er komen ook betaalde opties op YouTube. Alles is versnipperd.
    Zo hebben wij Netflix en Prime. Het eerste kanaal wordt steevast bekeken. Het tweede amper.
    Zolang alles betaalbaar blijft en je bijvoorbeeld accounts kunt delen, zie ik mezelf inpikken. Alleen…je hebt maar zo weinig tijd op een dag om te kijken.

    • Ja, heb een beetje hetzelfde. Netflix wordt het meest gebruikt, HBO af en toe, Ziggo Movies eigenlijk niet en m’n oudste heeft Videoland die ze als enige gebruikt. Het gebrek aan tijd om alles te kijken is inderdaad een probleem 😉

  2. Nou ja, net wat jij al zegt – het wordt te duur op deze manier. Ik heb nu Netflix, en eigenlijk zou ik Film1 er wel weer bij willen hebben, maar ja, ik huur ook wel eens een film van Google Play, en ik wil ook nog gewoon naar de bioscoop of het filmhuis… En daarnaast is er TE VEEL KEUZE. Ik zit soms echt bijna een half uur te bladeren voor ik iets ga kijken. Is een luxe-probleem natuurlijk, maar toch.

    • Ja, dat is inderdaad een luxe probleem. Als ik heel realistisch ben zou ik m’n Pathe abbonement op moeten zeggen…in de praktijk ga ik eigenlijk te weinig.

  3. Het is precies zoals je zegt. Het kan een dure hobby worden. Ik heb nu Netflix maar het aanbod hier in Brazilië is komt weinig overeen met mijn toch wel Europese smaak. Als ik Engelse tv-producties wil zien zou ik een abonnement op iPlaver van BBC en de player van ITV moeten nemen. Dan natuurlijk ook diensten van Amerikaanse kanalen en een paar filmkanalen. Het kan dus aardig oplopen.

  4. De concurrentie voor Netflix is alleen maar goed, lijkt me. Nadeel is dat leuke series / originele producten zo ver uitgestrekt worden over verschillende platformen, waar je ook nog eens voor moet betalen, dat downloaden dan weer veel makkelijker lijkt.

    • Ik denk inderdaad dat de industrie dat risico loopt door alles binnen hun eigen hekje te willen houden in plaats het juist op zoveel mogelijk plekken beschikbaar te hebben.

  5. Concurrentie is gezond maar het aanbod is zo erg versnipperd (en met de komst van Disney’s eigen streamingdienst) wordt dit alleen nog maar erger dat men zo het gevaar loopt dat het illegaal downloaden weer een boost gaat krijgen. Ik begrijp ook niet waarom men hier nu zo moeilijk over doet en dat er geen dienst is als Spotify voor films / tv-series zodat alles onder 1 paraplu komt te hangen.

    • Las toevallig gisteren op The Verge een artikel dat misschien de “golden age of streaming” daarmee ten einde komt. We gaan weer richting de oude tv pakketten en dat is geen goede ontwikkeling. Zou zelf inderdaad ook het liefst een soort Spotify zien…

      • Spotify biedt veel muziek aan, maar lang ook niet alles. Een paar van mijn favoriete artiesten zijn daar ook niet te vinden. Dat is hetzelfde met Netflix, wat toch de grootste speler is. Film1, Cinetree, Picl en IFFR Unleashed bieden uitkomst voor mij. Kortom, ook Spotify heeft vele tegenhangers, net als Netflix. Voor de breedte is dat goed. En als ze niet rendabel zijn, vallen de concurrenten toch wel om. Ik ben in ieder geval blij dat ik kan kiezen.

        • Ja, ik heb dat ook wel eens gemerkt dat ik iets niet kon vinden, maar daar heb ik ook nog de CD’s van (en een mp3 op m’n telefoon), dus daar heb ik geen probleem mee.

          Zeker goed dat er meerdere aanbieders zijn, zolang de content niet teveel maar bij één aanbieder komt te liggen (waar we natuurlijk wel langzaam heen aan het bewegen zijn)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *