Vraag van de week: Heb je het gebrek aan nieuwe films dit jaar aangepakt om meer oude films te kijken?

Vraag van de week
Afgelopen weekend herinnerde ik me dat ik een aantal jaren geleden de vraag stelde of je het erg zou vinden als er een jaar geen films uit zouden komen. Een situatie die we ons in 2015 niet voor konden stellen, maar dat is nu langzamerhand werkelijkheid geworden. Natuurlijk zijn er een handjevol grotere titels uitgekomen, maar dit is bijvoorbeeld het eerste jaar sinds 2009 dat er geen Marvel film beschikbaar is. De meeste blockbusters zijn doorgeschoven naar volgend jaar. Dat betekende dat filmliefhebbers het afgelopen jaar veel meer tijd hadden om nu eindelijk eens de geschiedenis in te duiken en titels te zien waar ze eerder geen tijd voor hadden. Maar de vraag is of dat ook is gebeurd.

Nu keek ik zelf al wat minder, maar het afgelopen jaar is dat aantal nog verder gedaald. Alhoewel ik aan het begin van thuisblijven nog dagelijks een filmavond hield, veranderde dat na een aantal weken en was ik degene die het oversloeg terwijl anderen wel keken. M’n focus was op andere dingen zoals sporten en gamen. En alhoewel er dus alle tijd was om m’n diverse watchlijsten eindelijk in te halen, is dat dus niet gebeurd.

Heb je het gebrek aan nieuwe films dit jaar aangepakt om meer oude films te kijken?

6 thoughts on “Vraag van de week: Heb je het gebrek aan nieuwe films dit jaar aangepakt om meer oude films te kijken?

  1. Best wel.
    Persoonlijk heb ik me meer gegooid op films uit en rond de jaren 80 dat ik nog niet had gezien. Gek als het mag klinken viel Halloween daar onder en heb ik aansluitend de Carpenters herbekeken.
    Maar ook vergeten films als Iron Eagle, The Cotton Club, … passeren nog de revue.

    Ik ga niet geheel akkoord met het gebrek aan nieuwe films. Netflix scoorde bij ons met Enola Holmes bv.

    • Je hebt er dus mooi de tijd voor genomen om die oudere films te kijken…nice!

      Er komen inderdaad af en toe wel nieuwe titels voorbij, maar ten opzichte van eerdere jaren op zo’n laag niveau dat het wel redelijk bij te houden is. Zelf heb ik Enola Holmes nog niet gezien, maar zal ‘m aan m’n lijst toevoegen.

  2. Oude films kijk ik sowieso wekelijks in de thuisbioscoop. Het gebrek aan aansprekende nieuwe films was voor mij aanleiding om een paar tv-series te bingen, o.a. Babylon Berlin (seizoen 3), Ozark, The Outsider en The Plot Against America. Overigens draait er genoeg in de filmhuizen om die zo af en toe te bezoeken.

    • Heb geen van die series gezien, maar Ozark staat al heel lang op m’n Netflix lijst 🙂 Maar je hebt dus ook wel een gedeeltelijke inhaalslag gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *