Vraag van de week: Ben jij van plan om na 1 juni weer naar de bioscoop te gaan?

Vraag van de week
De bioscopen zijn, net zoals vele andere plekken voor entertainment, de afgelopen maanden dicht geweest. Vanaf 1 juni kunnen de bioscoop de deuren weer openen, uiteraard met een aantal beperkingen. Je moet gereserveerd hebben en per voorstelling mogen er maximaal 30 bezoekers zijn, die op voldoende afstand van elkaar zitten. Zelf ben ik voorlopig niet van plan om de bioscoop te bezoeken (zie hiervoor m’n blogpost van gisteren), maar ben benieuwd hoe anderen hier over denken:

Ben jij van plan om na 1 juni weer naar de bioscoop te gaan?

15 thoughts on “Vraag van de week: Ben jij van plan om na 1 juni weer naar de bioscoop te gaan?

  1. Wellicht niet.
    Een film kijken doe ik het liefst in ideale omstandigheden. Die zullen er niet volledig zijn.
    Bovendien ben ik even “uitgekeken” na een lange periode binnen. Buitenlucht heb ik nodig.

    • Ja, het voelt dan inderdaad niet ontspannen als je weet dat er iets in de lucht kan zitten. Wat zijn op het moment de regels in België? Zag laatst wel dat het met mondkapjes toegestaan is om met openbaar vervoer te gaan, maar verder?

      Zelf ga ik de laatste tijd meer wandelen na het eten en vind dat wel lekker hoor. Rustige plekken en een andere kant op als het ergens te druk lijkt te zijn.

      • Goh, op papier moet je met een mondmasker op het openbaar vervoer. Er zijn zoveel regels, en de ene is al onduidelijker dan de andere. Wij hebben een zogeheten lockdown-light achter de rug, dus mensen interpreteren dit allemaal op hun eigen manier.
        Ik heb geen idee hoe het met de bioscopen zal verlopen.
        Van wandelen kan ik ook enorm genieten.

  2. Ik ben zeker van plan weer naar de bioscoop te gaan! Ik ging toch al op tijden dat het vrij rustig was -vaak midden op de dag- dus max. 30 man vind ik helemaal prima! En reserveren deed ik ook al van tevoren, dus voor mij verandert er nauwelijks iets. Wordt wel weer tijd dat ze open gaan! 😃

    • Ik snap het uitkijken er naar, want het zien van een film op een bioscoopdoek is toch anders dan op je TV thuis, alhoewel voor mij de risico’s niet opwegen tegen het plezier. Maar het is een afweging die iedereen voor zichzelf moet maken.

  3. Ik word selectiever: wat wil ik écht op een groot doek zien? Op een Corona-bioscoop zit ik totaal niet te wachten, maar het is uiteraard wel de realiteit. Belangrijk punt voor mij is dat ik niet in de stad woon, en het OV ook een transformatie ondergaat nu. Dat vind ik denk een nog heikeler punt dan de bioscoop zelf. Ik was het gewoon om veel met het OV te reizen maar heb nu al sinds half Maart geen trein meer vanbinnen gezien.

    • Ja, als je ook nog een tijd met het OV moet is dat nog een extra blok op de weg en het aantal films dat je echt op een groot doek moet zien? Naar mijn mening zijn dat er over het algemeen niet zo veel. De nieuwe Nolan is bv. een titel die je wel op een groot scherm wilt zien, maar bij veel filmhuis films is dat minder noodzakelijk, tenzij het visueel echt heel bijzonder is.

  4. Voorlopig niet. Ik wil eerst zekerheid dat het naar de bioscoop gaan verantwoord is. Ik zit in de risicogroep en wil nog graag een aantal jaren gezond blijven dus ik neem geen enkel risico.

    • Ja, naar mijn gevoel zijn er nog steeds te weinig onderzoeksresultaten die kunnen bevestigen wat alle risico’s zijn en wat de impact op iemand is. Alles is in zo’n vroeg stadium dat dat nog een tijd kan duren. En vooral als je dan in een risicogroep zit dan is voorzichtigheid geboden.

  5. Ik wacht het nog even af de eerste paar weken. Daarna zal de rust weer wederkeren gok ik. Een voordeel, de films die ik vaak zie in de bioscoop trekken nog niet eens 30 mensen per voorstelling. In de beleving zal dus weinig veranderen.

    • Ja, kan me voorstellen dat je ook voorzichtig bent. Dat de films die je ziet meestal minder dan 30 mensen trekken is dan, als je weer gaat, in dit geval ook wel fijn.

  6. Ik begrijp de voorzichtigheid van de meeste mensen. Tot nu toe heb ik echt geprobeerd om alle maatregelen in acht te nemen; zoveel mogelijk thuis werken, niet met het OV reizen, niet de drukte opzoeken en zoveel mogelijk thuis blijven. Het enige wat me niet lukt is om 1,5 meter in afstand in acht te nemen in de supermarkten. Is gewoon niet te doen.

    Hoewel er absoluut nog risico’s zijn moet ik ervan uit gaan dat het verantwoord is om naar de bios te kunnen mits er max. 30 mensen in de zaal zitten. Mijn verstand zegt dat het wijs is om de eerste weken af te wachten. Maar mijn gevoel heeft gewonnen en alvast tickets gekocht voor Interstellar en Harry Potter…

    • Ja, in supermarkten is het af en toe wel moeilijk als er smalle gangpaden zijn. Dan nog probeer ik wel zo geduldig mogelijk te zijn.

      Wees voorzichtig en geniet van die films!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *