Vaarwel Pathé Unlimited…


We leerden elkaar kennen in januari 2012. M’n passie voor film werd door jou nog meer aangewakkerd dan ooit te voren. Dankzij werd m’n droom uit m’n tienerjaren (toen het tijdens de WK mogelijk was om elke dag voor 1 prijs naar de film te gaan) werkelijkheid. Het was mogelijk om zo vaak als ik wilde de bioscoop te bezoeken. Iets dat ik dan ook zeer regelmatig deed. Het aantal films dat ik op de première datum zag, vaak tijdens de eerste donderdagochtend screening, was enorm. Zelf als ik een maandje wat minder ging dan normaal, bijvoorbeeld omdat de films alleen maar in 3D te zien waren, wist ik dat het wel weer beter zou gaan tussen ons. Toch begon ik al aan het begin van dit jaar te twijfelen of wat we hadden nog langer moesten doorzetten. Ik begon steeds minder te gaan en haalde niet altijd m’n geld er meer uit. Maar toch, diep in me wilde ik nog geen afscheid nemen, want als alle blockbusters zouden komen, zou ik het wel weer goed maken.

Maar alles ging anders. Niet langer kon ik de bioscoop bezoeken, voorzichtigheid was geboden. Het is nu weken en alhoewel het er naar uitziet dat er op 1 juni weer een voorstellingen zullen zijn, met een beperkt aantal personen, is er in realiteit niets aan de risico’s veranderd. En dan is twee uur lang opgesloten zitten in een relatief kleine ruimte met circulerende lucht geen fijn idee. En alhoewel er van alles gedaan wordt om Unlimited aantrekkelijk te houden, waarvoor m’n complimenten, zie ik mezelf de komende maanden geen bioscoop meer bezoeken. Het aantal films dat ik nog niet gezien heb is enorm en de diverse streaming diensten brengen wekelijk genoeg uit om vermaakt te blijven. Het waren een mooie acht jaren, maar helaas was het tijd om er een punt achter te zetten en nam ik de nodige stappen. Pathé Unlimited, het ga je goed. Vaarwel.

11 thoughts on “Vaarwel Pathé Unlimited…

  1. Logische keuze en ik vind dit wel weer een leuke post. Natuurlijk is de boodschap minder leuk en al helemaal niet fijn voor jou natuurlijk. Desalniettemin ben ik ervan overtuigd dat dit heel veel gaat veranderen en dat studios geen andere keuze meer zien dan films tegelijk in de bioscoop en on-demand uit te brengen. Iets dat ik toejuich, want ik hoef niet iedere film op een groot scherm te zien. Misschien gaan de bioscopen dan ook eens nadenken over de belachelijke prijzen voor tickets, toeslagen en consumpties.

    • Thanks. Ik snap het helemaal dat bedrijven weer open willen en mensen het misschien ook wel hebben gehad met zoveel thuis zitten, maar zoals ik ook schrijf is er niets verandert aan de risico’s en is de situatie eigenlijk nog hetzelfde als aan het begin. Dus zie geen reden om risico te gaan nemen. Het feit dat veel films de afgelopen tijd via VOD zijn uitgekomen juich ik ook erg toe. Ga ik de bioscoop missen? Voorlopig eigenlijk niet…

  2. Pingback: Vraag van de week: Ben jij van plan om na 1 juni weer naar de bioscoop te gaan? | De Filmkijker

  3. Zeer begrijpelijk. Ik heb Unlimited al een stuk eerder vaarwel gezegd, en daar nooit spijt van gekregen. Ik ben toen verder gegaan met Cineville, maar ook daar rijzen nu twijfels door C. De dienst heeft een enorm schappelijk aanbod gedaan door abonnementen tijdelijk stop te zetten (in Maart al) en daar een tijdelijke streamingdienst (gemodelleerd naar Cinemember) voor in de plaats te brengen. Ik maak er graag gebruik van, en zie meerdere grote favorieten van de laatste +- 1.5 jaar de revue passeren – dat stemt me dus ook gelukkig voor andere kijkers. Punt is wel dat ik Cineville natuurlijk had en heb voor de bioscoop en voor de mogelijkheid om bijvoorbeeld twee films op een dag in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam te bekijken. Zal zo even reageren op je vraag v/d week.

    • Wist niet dat Cineville dat aanbod had gedaan, is inderdaad wel netjes. Pathé had ook incasso uitgesteld en gaat nu tijdelijk minder innen. Kan me wel voorstellen dat je wel twijfelt omdat je het juist heb voor de bioscoopervaring en niet voor een streaming service.

      • exact. ik kijk nog even aan wat ze met de streamingdienst doen nu de bioscopen weer aangepast opengaan, en hoe dat gaat lopen de eerste weken, en daarna zeg ik waarschijnlijk toch op. In onzekere tijden als deze vind ik losse tickets prima.

  4. Jammer van je opzegging maar begrijpelijk als je stelt dat de risico’s te groot zijn, je niet vaak genoeg naar de bios gaat en het eigenlijk niet zult missen.

    Ik ga erg vaak naar de bios en zie mezelf het abonnement ook niet snel opzeggen. Vooral in deze, ook voor bioscopen, moeilijke tijden vind ik het zelf not done om mijn abo stop te zetten. Lof heb ik voor Pathe hoe zij omgaan met hun abonnementhouders. Eerst kregen abo houders een giftcard voor de dagen dat ze niet naar de bios konden + 20% extra. De maand erop kreeg ik een giftcard van € 30 terwijl mijn abo maar € 21 kost en daarna had ik zelfs de keuze tussen een giftcard of tijdelijk stoppen van mijn abo.

    Nu het aanbod eigenlijk om te huilen is, krijgen abo houders deze maand een korting van 25%. Al met al dus erg tevreden over Pathe en Pathe Thuis (waar ik heel het saldo aan heb gespendeerd).

    • Daarnaast luisterde ik laatst de Movie Insiders podcast en die hadden ook nog een goed punt: Voorlopig zullen er ook niet veel titels uitkomen die echt de moeite waard zijn.

      Met je eens dat ze het inderdaad netjes hebben afgehandeld (waar ik ook in m’n stuk m’n complimenten voor geef)

  5. Wat jammer inderdaad, maar ik voel je helemaal heb precies dezelfde struggle !

    Maar indd, we kunnen blij zijn en gezond films blijven kijken. Om het toch nog ”bijzonder” te houden heb ik zelf besloten om elke maand, mijn factuur kosten te investeren in filmavondjes. Zo kijk ik in folders voor lekkere hapjes , en heb ik natuurlijk mn netflix abbo voor de rest van de kosten ! (soms een film huren is ook een goeie! )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *