Mijn favoriete YouTube kanalen


Als fimkijker kijk ik uiteraard veel films, maar leer ik ook graag meer over het medium of wil ik vermaakt worden door filmgerelateerde, vaak grappige, video’s. Eén van de beste bronnen daarvoor is uiteraard YouTube en de hoeveelheid tijd die ik er gemiddeld op doorbreng verbaasde me toen ik het opzocht. Dat is namelijk 41 minuten per dag (en dus waarschijnlijk meer tijd dan dat ik aan TV kijken besteed) . Maar wat kijk ik allemaal? Een overzicht van alle kanalen (ook niet filmgerelateerd) die ik regelmatig bezoek.

Film

Patrick H Willems

Patrick H. Willems

Patrick H. Willems werd vooral bekend met z’n YouTube video waarin hij de vraag stelde waarom MCU films er lelijk uitzien. Op z’n kanaal brengt hij regelmatig video essays uit over allerlei onderwerpen die niet alleen informatief, maar ook vermakelijk zijn.

Like Stories of Old

Een kanaal dat ik pas recent ontdekte, maar dat met video essays over de filosofie van Mr.Nobody (één van m’n favoriete films) en Werner Herzog me meteen wist te boeien.

Honest Trailers

Alhoewel het kanaal Screen Junkies nog veel meer content beschikbaar heeft, kijk ik eigenlijk alleen maar hun Honest Trailers waarin ze op humoristische wijze commentaar geven op recente (en soms oudere) films.

Corridor Crew

Dit special effects team maakt zelf diverse korte films waarmee ze geregeld viral gaan. Zelf vond ik ze echter vanwege hun reactievideo’s, waarin ze commentaar geven over special effects en stunts van bekende films. Het is interessant om te horen en zien wat er allemaal mis kan gaan of natuurlijk hoe iets is gerealiseerd.

Lucas the Spider

Dit kanaal bestaat uit korte films waarin het schattige spinnetje Lucas in en rond het huis kleine avonturen beleeft. Animator Josh Slice, die voor Disney werkt, maakt deze films in z’n vrije tijd, met z’n neefje Lucas als inspiratie.

Tech

Naast films hou ik ook enorm van tech en gadgets en volg ik diverse kanalen om ook op dat gebied op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

MKBHD

Door velen gezien als beste Tech-YouTuber. Marques Brownlee maakt hele gelikte video’s en is daarnaast erg informatief.

Unbox Therapy

Lou van Unbox Therapy is een entertainende presentator die allerlei gadgets uitpakt. Persoonlijk heb ik weinig met het daadwerkelijke “unboxen”, maar is de manier waarop het gepresenteerd wordt de reden dat ik veel van de geplaatste video’s kijk.

Austin Evans

Alhoewel dit kanaal soms iets te veel gesponsorde video’s heeft, is het vooral de humor die het team op dit kanaal heeft de reden dat ik het blijf kijken. Vooral het regelmatig terugkerende onderdeel waarin ze nutteloze gadgets op Amazon of Wish aanschaffen zijn vermakelijk.

Jonathan Morrison

Jonathon maakt ook deel uit van de bovenstaande groep van Tech YouTubers. Een erg informatief kanaal.

Auto’s

Hoovies Garage

De reden dat ik altijd Top Gear keek, was eigenlijk niet omdat ik zoveel interesse in auto’s had, maar kon genieten van de manier waarop alles in beeld werd gebracht en de humor van de presentatoren. Nu zien de video’s er op dit kanaal niet bijzonder mooi uit, maar de persoonlijkheid van Tyler Hoover maakt heel veel goed. Een autofanaat die een enorm aantal auto’s heeft en koopt, vaak met een waslijst aan problemen. Met veel humor en gekke acties altijd leuk om te kijken.

Wat kijk jij graag op YouTube?

2 thoughts on “Mijn favoriete YouTube kanalen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *