Mijn eerste ervaringen met Disney+

Disney+ review
Alhoewel de officiële “wereldwijde” uitrol van Disney+ pas op 12 november (Amerika en Canada) en 19 november (Australië en Nieuw Zeeland), kreeg Nederland afgelopen week te horen dat het als testgebied voor de service is uitgekozen en gebruikers de service de komende twee maanden al gratis kunnen gebruiken (waarna het abonnement wordt omgezet in een betaalde). Uiteraard had ik interesse en ik heb de afgelopen dagen gekeken wat deze VOD service te bieden heeft en wat er nog niet goed werkt. Dit zijn m’n eerste ervaringen:

Disney+ interface
Na te hebben ingelogd ziet de interface er vertrouwd uit en lijkt bijvoorbeeld sterk op die van Netflix. Bovenaan een groot blok waarin diverse films worden gepromoot met daaronder aanbevelingen van allerlei films en shows in diverse categorieën. Wat Disney+ echter uniek maakt is dat je meteen naar de studio kan gaan waar je content van wilt zien. Dus alles van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic is in z’n eigen omgeving te vinden. Als je met de muis over deze categorieën beweegt wordt er een klein animatie gespeeld.


Zo vindt je in de Marvel “wereld” de MCU films, maar ook diverse Marvel shows zoals Agents of S.H.I.E.L.D, The Runaways, Agent Carter en Inhumans. Plus Marvel cartoons (Spider-Man, Fantastic Four, Iron Man) en Marvel Mini-Adventures (Guardians of the Galaxy shorts, Ant-Man shorts).

Op het moment heeft deze proef-versie van de service nog niet de grote aangekondigde shows en bevat het “alleen maar” al eerder uitgebracht materiaal. Toch is dat een groot aantal uur aan entertainment. Alle Star Wars films staan er op (in volgorde) en ook alle grote Disney classics (en diverse remakes) behoren tot het aanbod.


Net zoals bij Netflix kun je een aantal profielen aanmaken en krijg je een grote selectie aan karakters waar je uit kunt kiezen voor je profielfoto.

Je kan een lijst maken van de films die je wilt zien en ook heb je de mogelijkheid (op een mobiel apparaat) om films te downloaden. Voor het downloaden kun je kiezen in welke kwaliteit je dat wilt doen. Op de hoogste kwaliteit neemt een gehele film al snel meer dan 3 gigabyte in. Toch is dit op het moment het grootste probleem van de app. Het idee achter het downloaden is natuurlijk dat je, wanneer je geen internetconnectie hebt ook kunt genieten van films. Ik had twee films op een tablet gedownload om in de trein te kijken, maar zodra je de app opstart en je profiel selecteert blijft de app laden. Pas toen ik m’n telefoon als wifi-hotspot had ingesteld en verbinding had gemaakt ging de applicatie verder en kon ik één van de twee films starten. De andere echter gaf geen optie tot afspelen en kon alleen worden verwijderd. Hier zitten dus nog kinderziektes in die op het moment voor een gedeelte van abonnee’s zeer vervelend zullen zijn.

Wat Disney+ ook uniek maakt is dat er onder elke film een “extra’s” tab staat. Bij diverse titels staat daar alleen een trailer, maar soms staat daar ook extra materiaal zoals verwijderde scènes zoals je hierboven kunt zien voor Infinity War.

Er is op het moment genoeg materiaal te vinden als je materiaal opnieuw wilt kijken en er zijn vast ook titels te vinden die je nog niet gezien hebt en interessant zou kunnen vinden. Zelf heb ik bijvoorbeeld niet alle Pixar shorts gezien en had ik het Oscar-winnende Free Solo nog niet gezien (die in de National Geographic categorie te vinden is). Kinderen zullen zich in ieder geval voorlopig wel kunnen vermaken, want voor die leeftijdscategorie is dit een feest van herkenning en ontdekking. Persoonlijk kijk ik maar weinig films een tweede keer, dus wacht ik nog even op de exclusieve content die waarschijnlijk in november zal verschijnen. Toch is m’n eerste indruk positief.

Mocht je vragen hebben over Disney+, laat het hieronder weten!

8 thoughts on “Mijn eerste ervaringen met Disney+

  1. Intrigerend.
    Ik las dat ook de X-Men Animated afleveringen er op staan. Voor heel wat fans betekent dat het einde van de zoektocht naar de ondertussen veel te duren DVDs.
    Voorlopig wacht ik af. Eenmaal alle pre-Mermaid films er op komen, zal het twijfelen pas echt beginnen.

    • Er staan inderdaad vijf seizoenen van X-Men op (1992-1996).

      Jungle Book, Aristocats, Peter Pan, Winnie de Poeh en 101 Dalmatiers zijn er ook op te vinden. Zijn zo uit m’n hoofd toch een aantal films die voor The Little Mermaid uit zijn gekomen 🙂

  2. Hoop ook dat alles in Dolby surround gaat komen want dat is helaas nog niet het geval…en weet iemand toevallig hoe je subs uiterlijk kan veranderen?? Heb proberen instellen op pc of in de app maar zodra ik op casten klik zijn ze weer zoals eerst met zo’n vervelend zwart vlak🤔wij kunnen niet op de app via onze tv, Sony update zn store niet meer dus we gebruiken de Chromecast 🧐

    • Dolby heb ik zelf niet naar gekeken. Net zoals jij heb ik het ook via Chromecast en de app bekeken en die ondertitels vielen me ook op, alhoewel het me niet stoorde.

  3. Ik heb ‘t eens bekeken. Erg gaaf dat het er is! Enige minpuntje is dat ze voor de Nederlandse versie van enkele van de klassiekers de (meest recente?) dubs hebben gebruikt. Dat maakt verder niet uit, behalve dat het niet de stemmen zijn waar ik mee ben opgegroeid! XD

  4. Pingback: One Day at Disney (2019) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *