Vraag van de week: Ga je Disney+ aanschaffen?

Vraag van de week
Met de gedetailleerde presentatie van Disney+ de afgelopen week, heeft iedereen een beter beeld kunnen krijgen van wat deze nieuwe streaming site allemaal te bieden zal hebben. Naast veel Disney, Pixar, Star Wars en Marvel films, zal de service daarnaast ook exclusieve films en series bieden die nergens anders te zien zullen zijn. Van Marvel komen er series van Ms. Marvel, She Hulk en Moon Knight, naast die van de karakters uit de films (Hawkeye, Falcon / the Winter Solider en Loki). Er is een live action remake van Lady in the Tramp en er komt een Obi-Wan Kenobi serie met Ewan McGregor in de hoofdrol, naast de al eerdere bekendgemaakte The Mandalorian.

Voor 6,99 per maand heeft de service een goede prijs, waarbij het mogelijk is om 4 streams tegelijk te doen. Alhoewel ik zelf niet van plan was om Disney+ aan te schaffen, ben ik toch begonnen met twijfelen. Er zijn namelijk wel series waar ik heel benieuwd naar ben, maar aan de andere kant heb ik nog 100+ titels alleen al in m’n Netflix lijst staan die ik ook nog wil zien. Misschien zal ik nog even wachten, maar ik denk dat het Disney uiteindelijk wel zal lukken om me ook als abonnee toe te voegen.

Ben jij van plan Disney+ aan te schaffen?

8 thoughts on “Vraag van de week: Ga je Disney+ aanschaffen?

  1. Ik volg je wat de watchlist op Netflix betreft. Straks hebben we evenveel kanalen als er streamingsdiensten zijn. En vice versa.
    Ik ga passen.

    • Ja, al die losse abonnementen tikken op een gegeven moment wel aan (alhoewel het nog steeds goedkoper is dan losse films kopen). Het probleem is meer de tijd ervoor hebben 😉

  2. Ik heb gekeken naar het aanbod wat 12 november online komt en dat is niet veel soeps moet ik zeggen. Ben wel erg benieuwd naar de exclusieve content en daar moeten ze het, net als andere streaming diensten, wel van hebben. € 6,99 per maand is te doen, voor € 69,99 heb je zelfs een jaarabo en zeker als je dit account kunt delen, kun je hier een leuke slag mee slaan. Ik denk wel dat ik het ga proberen maar misschien niet iedere maand. En dan een beetje afwisselen met Amazon (heeft ook enkele sterke exclusives) en later de streamingdienst van Apple.

    Toch bijzonder heh als je al deze verschillende streamingdiensten weg zet tegen een Spotify. Daar is het mogelijk om 1 abo af te sluiten en worden de vergoedingen onderling geregeld. Waarom werkt dat met TV-series en films zo omslachtig? Dit werkt alleen maar digitaal downloaden in de hand want zelfs een film- en TV addict als mijzelf zal er niet aan denken om op iedere streamingdienst een abo te nemen

    • Voor een start is het best een aardig aanbod met kwaliteitsfilms. Uiteraard wel films die we waarschijnlijk allemaal wel een keer gezien hebben. Als je dan kijkt naar exclusieve content dan is dat initieel inderdaad aardig beperkt. Toch ben ik zelf wel benieuwd naar de Marvel series. Af en toe een maandje is misschien een goed idee inderdaad.

  3. Nee. Er is zoveel aanbod, en als ik kijk naar het aanbod van Disney, dan zijn dat niet de films en series die ik bovenaan mijn lijstje heb staan. Ik ben overigens benieuwd hoelang de kleinere VOD-diensten het zo nog volhouden. Als die verdwijnen dan is het niet leuk meer. Dan kijken we allemaal hetzelfde. Ik hoop op een soort Spotify in de VOD dienst, maar dat is denk ik een utopie. Maar goed, het is marktwerking, dus zo werkt het nu eenmaal.

    • Film1 is een prima voorbeeld hiervan. Die bestaan nog wel, zijn zelfs overgenomen onlangs, maar moet je voor de grap eens kijken wat er nu op te vinden is. Simpelweg een lachertje. Heel weinig recente titels (daar moest Film1 het vooral van hebben) en bijzonder veel gedateerde films. Die moeten dat verdienmodel aan gaan passen want hier betaal je toch geen 15 euro per maand voor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *