Black Mirror Seizoen 5 Recensie: Smithereens

Black Mirror Smithereens recensie

Als je aan Black Mirror denkt, dan denk je vooral aan de ontwikkeling van technologie in de toekomst en tot welke situaties dat mogelijk kan leiden (vaak met een donkere twist). In dat opzicht valt deze aflevering op, omdat deze zich volledig afspeelt in het verleden, 2018. Hoe relevant is Smithereens daarmee?

Chris (Andrew Scott) rijdt in Londen voor een app die vergelijkbaar is met Uber. Elke dag staat hij te wachten voor het bedrijf Smithereen en wanneer Jaden (Damson Idris), een medewerker van Smithereen, instapt besluit Chris hem te kidnappen. Z’n doel is om in contact te komen met de CEO van het bedrijf. Niet alles verloopt echter volgens plan en dat betekent een spannende standoff. Waartoe is Chris in staat? En wie is hij eigenlijk?

“spannende aflevering…”


 Het concept achter deze aflevering is tweeledig en uiterst relevant. Ten eerste onze verslaving aan onze mobiele telefoons en het constant willen kijken wat dat nieuwste berichtje is en ten tweede de grote hoeveelheid persoonlijke informatie die techbedrijven over ons in bezit hebben en wat ze daarmee kunnen. Wat vaak meer is dan instanties als politie en FBI. Smithereens is een spannende aflevering waarbij je meeleeft met Chris dankzij een ijzersterke rol van Andrew Scott. Dit is van seizoen de sterkste aflevering.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *