West Side Story (1961) – Recensie

Recensie West Side Story

West Side Story is een titel die geen deel uitmaakte van m’n Blindspot films van dit jaar, maar waar ik desondanks toch nog heel benieuwd naar was. Een musical uit de jaren zestig die maar liefst tien Oscars won en waar ik nooit aan toegekomen was. Toen deze afgelopen zomer tussen het entertainment aanbod in het vliegtuig stond en ik toch iets moest kijken om wat uren te doden tijdens een nachtvlucht was het een makkelijke keuze.

Review West Side Story

Het verhaal gaat over twee rivaliserende bendes in New York, de Jets en de Sharks. Terwijl de spanningen rijzen, ontmoeten Tony (Jets) de mooie Maria (Sharks) en er is een klik. Het is een verboden liefde die ze geheim proberen te houden.

“geen straf om te kijken…”


Eén ding is zeker, alhoewel het verhaal natuurlijk al vele keren verteld is (Romeo & Juliet, Black), zouden de gangs in deze film waarschijnlijk hard worden uitgelachen wanneer ze een echte gang tegen zouden komen. Dit zijn geen mannen waar je op het eerste gezicht voor terugdeinst als ze dansend komen aanlopen, maar aangezien dit een musical is, hoort het er natuurlijk bij. Met de nodige tragiek en een aantal klassieke nummers is het echter geen straf om te kijken zolang je in je achterhoofd houdt dat dit een film uit 1961 is en het tempo anders is en sommige zaken erg aangedikt zijn.

West Side Story is beschikbaar via Netflix

5 reacties op “West Side Story (1961) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.