Vraag van de week: Wat vind je van Netflix z’n nieuwe “duimsysteem”

Vraag van de week

Vorige week vrijdag maakte Netflix bekend dat ze hun beoordelingssysteem, dat gebruik maakt van vijf sterren, zullen gaan vervangen door een simpel “duim omhoog/duim omlaag” systeem. Volgens Netflix werd het sterren systeem niet voldoende ingevuld en dit moet het makkelijker maken. Zelf moet ik toegeven dat ik eigenlijk nooit kijk hoeveel sterren een bepaalde film op Netflix heeft, dus dat dit nu verandert doet me eigenlijk niet zo veel.

Wat vind je van Netflix z’n nieuwe “duimsysteem”?

8 reacties op “Vraag van de week: Wat vind je van Netflix z’n nieuwe “duimsysteem”

 1. Ik kijk ook echt nooit naar de aantal sterren. Persoonlijk geef ik ook nooit een cijfer of aantal sterren aan een film. Vind dit altijd zo lastig omdat het echt een persoonlijke mening is.

  Ik kan een film heel erg leuk vinden terwijl misschien een grote meerderheid het echt verschrikkelijk vind. Persoonlijk let ik minder op hoe een film gemaakt is. Ik hecht zelf veel waarde of ik vermaakt wordt, wat ik persoonlijk de bedoeling vind.

  Dus van mij mogen ze de sterren weghalen. Misschien dat de inhoud dan ook beter inzichtelijk wordt.

  • Door die sterren konden ze je natuurlijk wel betere suggesties doen en maakt het niet uit wat anderen van de film vinden. Zal met dat duimsysteem natuurlijk ook zo zijn. Ik zou geen waardering erbij ook prima vinden 🙂

 2. Duimpje omhoog / omlaag. Maakt me niet zoveel uit. Keek ik toch al niet zoveel naar. Kwam zelden een rating tegen waar ik het volledig mee eens was

 3. Ik weet niet waarom dat makkelijker zou moeten zijn. Het is toch dezelfde handeling? Of dan hoef je tenminste niet meer na te denken hoeveel sterren je het wil geven. :p

  Het maakt mij echt niet uit of het sterren of duimpjes zijn. Ik vul het zelf af en toe in.

 4. Ik vind het een achteruitgang: het aantal (halve) sterren gaf preciezer aan hoe leuk/niet leuk je het vond. Nu zit er geen gewicht meer in de rating want leuk is leuk en niet wel ok leuk of heel leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.