In Your Eyes (2014) – Recensie

Recensie In Your Eyes

Als mensen ergens makkelijk in zijn, is het wel op basis van een paar kenmerken een ander te beoordelen. Dat terwijl je niet in de schoenen van die ander staat en weet wat die persoon allemaal heeft meegemaakt en waar hij of zij mogelijk mee worstelt. Maar wat zou er gebeuren als je dat letterlijk zou meemaken, hoe zou dat je beeld veranderen? Dat is het uitgangspunt van deze romantische film die beschikbaar is via Netflix.

Review In Your Eyes

Rebecca Porter (Zoe Kazan) is een jonge vrouw die al een tijd getrouwd is met een succesvolle arts. Ze heeft in het verleden wat problemen gehad waardoor haar man alles in haar leven beheerst en haar daardoor regelmatig niet in haar waarde laat. Aan de andere kant van het land woont Dylan Kershaw (Michael Stahl-David), een ex-gedetineerde die met moeite een baan bij een wasstraat heeft gekregen en nauw in de gaten wordt gehouden door z’n “parole officer”. Hij mag niet meer omgaan met slechte vrienden, maar dat blijkt een moeilijke opgave te zijn. Op weg naar werk ervaart hij iets vreemds, al hij plotseling kan zien wat Rebecca ziet. Andersom is dat ook het geval en na de initiële schrik komen ze er achter dat ze met elkaar kunnen praten. De twee spreken regelmatig af en leren meer over elkaars leven, maar hoe zal die band hun omgeving beïnvloeden?

“kan je best een kans geven…”


 Het uitgangspunt van telepathie is een interessante en wordt op een grappige manier gebruikt, waardoor In Your Eyes een vermakelijke film is. Er zijn momenten waarop je je afvraagt waarom de twee niet doen alsof ze bellen, want dat zou een hoop problemen kunnen schelen. Als je daar echter voorbij weet te kijken en op zoek bent naar een luchtige romantische film dan kan je deze best een kans geven.

2 reacties op “In Your Eyes (2014) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.