Pompeii (2014) – Recensie

Recensie Pomeii

Na het verschrikkelijke The Legend of Hercules te hebben gezien, werd de volgende dag deze rampenfilm uitgezonden. Misschien had de film van de dag ervoor me een beetje gebroken, maar ik besloot om deze dan ook maar een kans te geven, want als je één “zand en sandalen” film hebt overleefd waarom niet nog eentje de kans geven? Zelfs als je van tevoren al sterke twijfels hebt over de kwaliteit. Was dit m’n tweede slechte filmavond op rij?

Review Pompeii

Milo (Kit Harington) ziet als jongen hoe zijn ouders worden vermoord door de Romeinen, onder leiding van Corvus (Kiefer Sutherland). Hij werd door slavenhandelaars gevangen genomen en is uitgegroeid tot een goede gladiator die weet hoe hij moet vechten. Hij wordt naar Pompeii gebracht en onderweg komt hij in aanraking met Cassia (Emily Browning), dochter van de gouverneur van de stad, en helpt haar. Hun paden scheiden en Milo zal zich moeten bewijzen tegen Atticus (Adewale Akinnuoye-Agbaje). Door omstandigheden wordt besloten dat de twee als eerste tijdens de gevechten in de arena moeten sterven. Wanneer de lokale vulkaan echter vuur begint te spuwen verandert de stad in een puinhoop en moet iedereen proberen te overleven. Milo wil echter ook Cassia redden.


 Ik was echt op het slechtste voorbereid en ik moet eerlijk bekennen dat ik deze film met plezier heb bekeken. Ja, het is een standaard rampenfilm die gemixt is met een gladiatorfilm (inclusief love interest), maar het is allemaal goed gemaakt en overtuigend in beeld gebracht. Als eenmaal de vulkaan uitbarst is het volop actie en spektakel. Kiefer Sutherland gaat helemaal op in z’n rol als bad guy (misschien een beetje te) en Kit Harington heeft alles in huis om de film te dragen. Een must see? Nee, zeker niet. Maar ik heb slechtere films gezien.

8 reacties op “Pompeii (2014) – Recensie

    • Ja, omdat ik ze zo vlak achter elkaar zag kon ik hier echt van genieten en zoals je zegt een aardige avondvuller 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.