Vraag van de week: Welke films zou je weer voor de eerste keer willen beleven?

Vraag van de week

Wat veel plezier geeft bij het kijken van films is het gevoel van ontdekking. Je weet dat er zoveel films beschikbaar zijn die je nog niet hebt gezien. Als je er dan eentje vindt die je op een manier weet te raken zoals geen andere doet dan geeft dat heel veel voldoening. Ik koester zulke ervaringen, waarin je een diepe band voelt met iets en het is ergens een beetje jammer dat je dat precieze gevoel bij een twee keer kijken niet meer hebt.

De vraag van deze week:
Welke films zou je weer voor de eerste keer willen beleven?

Natuurlijk zou je kunnen gaan voor films met een grote twist, zoals bijvoorbeeld Oldboy. Maar als ik er slechts drie zou mogen kiezen, dan zou ik waarschijnlijk toch wel voor m’n top 3 favoriete films gaan: Black Swan, Pulp Fiction en Mr.Nobody. Ik weet zeker dat ze weer dezelfde impact zouden hebben en van tevoren niet weten wat er staat te gebeuren. Erg benieuwd welke film(s) jullie zouden kiezen!

12 reacties op “Vraag van de week: Welke films zou je weer voor de eerste keer willen beleven?

 1. Net zoals bij jou, zijn dat bij mij ook mijn favoriete films aller tijden: Jaws, Alien en, niet in het minst, Dead Poets Society. Die laatste film heeft mijn leven veranderd. Dankzij die film ontwikkelde ik een positieve levenshouding die ik nu nog steeds probeer te handhaven…

  • Ja, dat zijn films waarvan ik het niet erg zou vinden. Moet wel zeggen dat Jaws voor mij heel lang geleden is, dus dat het waarschijnlijk wel weer grotendeels als de eerste keer aan zou voelen. Kan begrijpen dat Dead Poets Society impact heeft gehad!

 2. Into the Wild, Le Petits Mouchoirs en The Broken Circle Breakdown. Niet geheel toevallig ook mijn favoriete films. Je hoopt vaker films te zien waarvan je een gevoel krijgt dat bijna niet te omschrijven is. Gelukkig gebeurt dat ook niet zo heel vaak, anders ga je nog wennen aan dat gevoel ook. Ondanks dat ik de films al ken, krijg ik dat gevoel nu toch nog steeds!

 3. The Lord of the Rings-films, absoluut. Dat ik daar na tien keer kijken nog steeds evenveel van geniet als de eerste keer zegt wat, denk ik;
  Daarnaast the Godfather (deel I en II) en Once Upon a Time in America.
  Interstellar had ik graag meer dan één keer in de bioscoop gekeken, en Avatar had ik überhaupt heel graag in de bioscoop willen zien. Maar dat zijn zijpaadjes, want je noemde het woord bioscoop niet in je vraag;

  Vooral de meer epische, lange films dus, die je de eerste keer volledig meenemen in een bepaalde leefwereld. Mr. Nobody en Dead Poets Society (@Kurt) moet ik nog zien trouwens!

  • Lord of the Rings heb ik nu een aantal jaar niet gezien, dus wordt eens tijd om weer eens te kijken…heb de special editions staan, maar nog geen tijd voor vrij gemaakt 🙂

   Als er films zijn in de bioscoop die ik op het grote doek fantastisch vindt ga ik nog een keer. Heb ik bijvoorbeeld bij Mad Max en Gravity gedaan.

   Zeker Mr.Nobody kijken…one of my favorites!

 4. Lastig. Veel mooie momenten gehad in de bioscoop. Ik kom toch bij mijn favorieten once upon a time in America en once upon a time in the west ( laatste helaas vorige maand gemist in de bioscoop). Ik kom grappig genoeg uit bij films die ik 20-30 jaar geleden gezien. Ik realiseer me ook dat er veel films zijn die ik niet in de bios heb gezien, maar toch graag een keer op een groot scherm zou willen zien.

  • Inderdaad grappig dat het de oudere films zijn. Ik heb dat met muziek, dat ik toch liever de nummers luister die ik in m’n tienerjaren veel opzette en dat nieuwere muziek me simpelweg minder doet. Bij films heb ik dat dan weer niet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.