Vraag van de week: Wat vind jij van de download optie bij Netflix?

Vraag van de week

Netflix maakt bij de meeste filmkijkers een vast onderdeel uit van hun dieet. Toch was het altijd vervelend als je onderweg niet verder kon gaan met “Netflix and chill”. Netflix zelf zei eerder nog dat ze nooit de optie zouden introduceren om films en series offline te kijken, maar als de concurrenten dat wel doen (Amazon/Videoland), dan moet je natuurlijk mee omdat je anders je concurrentie positie verzwakt. Daarom is de optie om bepaalde content van Netflix op je tablet of mobiel te downloaden sinds vorige week aan de app toegevoegd. Een welkome toevoeging voor velen (zo hoorde ik van één van de kids dat Netflix op school geblocked is en het nu dus mogelijk is om daar ook in de pauze iets te kijken). Zelf zal ik de optie waarschijnlijk amper gebruiken omdat ik op het moment niet veel meer onderweg ben, maar ik ben wel van mening dat het een goede ontwikkeling is.

Wat vind jij van de download optie bij Netflix?

18 reacties op “Vraag van de week: Wat vind jij van de download optie bij Netflix?

  • Dat schijnt wel mee te vallen. Las op Gizmodo dat een aflevering van Black Mirror van net iets meer dan een uur 280 Mb inneemt in SD kwaliteit en in HD 440 Mb. Limiet is denk ik de grootte van het geheugen van je telefoon of tablet 😉

 1. Ik kijk nooit films op mijn telefoon dus voor mij is het niet interessant. Voor mij wordt het leuk als ik films op mijn pc of nas kan downloaden. Maar dat zal wel nooit gebeuren. Voor mensen die wel op telefoon en tablet kijken is dit natuurlijk een goede ontwikkeling.

  • Ja, dan is het erg vervelend. Vorige week was m’n internet erg onstabiel en dan merk je wel de nadelen van VOD services.

 2. Vind het wel handig.

  Vorige week gelijk gebruikt toen het uitkwam. Ik was op vakantie en had geen wifi gekocht voor in het huisje. Maar in het hoofdgebouw had ik wel wifi. Dus ben ik even daarheen gelopen en gelijk even de laatste aflevering van Shooter & Designated Survivor gedownload. Scheelt me wel weer in me internet bundel van me telefoon. Ging snel en was gewoon een hele goede tijd. Ook even getest met een film. Maar toen ik die starte zag je dat je deze binnen 48 moest kijken, zelfde als je een film huurt via Pathé thuis.

  Maar buiten me vakantie zou ik het zelf heel weinig gebruiken omdat ik toch altijd wel wifi bij de hand heb.

  • Ja, ik denk dat dat voor velen toch wel de use case zal zijn. Goed om te horen dat het goed werkt. Ik heb net een telefoon waar het niet op beschikbaar is, maar ik heb het ook niet nodig en als dat wel zo is pak ik m’n tablet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.