Vraag van de week: Zijn komedies te grof geworden?

Vraag van de week

De laatste paar jaar zijn komedies voor mijn gevoel langzaam verandert. Ze waren meestal het soort films die je met de hele familie kon zien, maar het lijkt er op dat schokkende situaties langzaam de bron zijn geworden om het filmgaand publiek te laten lachen. Alhoewel ik moet toegeven dat ik die films over het algemeen wel vermakelijk vind, wordt het wel te vaak gebruikt en lijken andere bronnen voor humor langzaam vergeten te worden. Natuurlijk zijn er af en toe uitzonderingen, maar het merendeel is grof. Ik ben benieuwd naar jouw gedachten hierover:

Zijn komedies te grof geworden?

11 reacties op “Vraag van de week: Zijn komedies te grof geworden?

 1. Poeh lastige vraag. Ik vind een beetje grof niet erg, maar het moet ook niet te vaak gebeuren. Daarentegen zijn echt goede komedies echt schaars, vind ik. Dumb and Dumber, The Hangover, The Naked Gun en dat soort films zijn tegenwoordig een zeldzaamheid. Wat mij wel vaak opvalt is dat er wel vaak seks in komedies terugkomt. Alsof dat een combinatie is die bij elkaar hoort ofzo!

 2. Ja, wat is grof. Ik vind het helemaal niet erg als het een beetje grof is. Ik waardeer dat wel. En ik denk dat er ook genoeg komedies worden gemaakt die voor zowel alleen volwassenen als voor de hele familie geschikt zijn.

 3. Ik vind de komedies die al een beetje grof waren tegenwoordig veel te grof geworden. Een film als Dumb and Dumber vond ik vrij belabberd, maar was nog wel te doen qua humor. Dumb and Dumber Two vond ik zo verschrikkelijk grof dat dit naar mijn mening de slechtste komediefilm ooit gemaakt is. Grof is in mijn ogen niet synoniem voor grappig en ik heb persoonlijk vooral een bloedhekel aan het exces aan seksgrappen dat tegenwoordig in films wordt gebruikt. Maar goed, ik heb niet het idee dat het gemiddelde filmpubliek er veel problemen mee heeft dus zie dat dan ook niet snel veranderen.

 4. Ik weet niet of het met grofheid te maken heeft maar ik weet wel dat in nog heel weinig komedies grappig vind. Soms verlang ik terug naar de tijd van Top Secret, The Naked Gun of A Fish Called Wanda. Nostalgie zeker…

 5. Ik herken dat wel ja. Zo’n Sausage Party hoef ik mede om die reden niet zo nodig te zien. Films buiten het komediegenre kunnen ook grof zijn (een Tarantino bijvoorbeeld), maar dan is er vaak veel meer dat zo’n film de moeite maakt. In het komediegenre gaat grofheid helaas vaak gepaard met de reeds genoemde seksuele grappen. En dan komen films al snel op een bedenkelijk niveau terecht.

  Zo’n Bad Neighbours 2, wat een draak, zo verschrikkelijk slecht en fout. Dat is misschien wel het grootste probleem, dat er te veel slechte komedies uitkomen. En dan is het al snel zoeken naar redenen; ligt het aan het seksisme, ligt het aan de grove grappen? Ik vermoed dat het antwoord ergens in het midden ligt.

 6. Ja ik denk wel dat komedies te grof of te hard worden. Maar naar mijn mening kun je dat voor meer genres/films/ programma’s zeggen.

 7. Ik denk dat komedies wel groffer en harder zijn ten opzichte van 10-20 jaar terug. Maar ik denk dat je dat bij mij meer genres/films/programma’s kan zeggen.

 8. Te grof durf ik niet te zeggen, maar mijn gevoel zijn ze niet veel grover dan de komedies van 20 jaar geleden. Denk aan de films van the Farrelly brothers. Misschien hadden de komedies van vroeger wel meer hart om het te balanceren.

 9. Misschien wel, maar dat loopt vaak hand in hand met dat ze te makkelijk zijn. Comedy-films zijn vaak niet om uit te houden. Daarentegen heeft Netflix tegenwoordig best aardige originele comedies in hun stal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.