One Way Trip (2016) – Recensie

Recensie One Way Trip

Vier vrienden hebben een fantastisch plan bedacht. Sang-Woo (Suho) staat op het punt het leger in te gaan, maar voordat het zover is willen ze hem meenemen naar de havenstad Pohan om nog plezier te maken. Ze lenen een busje en gaan allemaal stiekem weg. Wat een leuk weekend zou moeten zijn verandert echter in een nachtmerrie wanneer het viertal achterna wordt gezeten door de politie. Waarom dat is en wat er gebeurt is wordt gedurende de film langzaam duidelijk.

Glory Day review

Wat hebben deze jongens gedaan? Zijn ze wel schuldig? Hoe gaan ze onderling met de situatie om? Het zijn allemaal vragen die One Way Trip beantwoord en de film doet dat op een manier waarop je als kijker meeleeft met deze jongeren. Hun situatie is ingewikkeld en er gaan zoveel emoties en ongeloof door hen heen dat ze moeite hebben om nog richting te vinden. Kunnen ze de druk aan die de politie op hen zet en blijven ze bij hun verhaal of besluiten ze wanneer hun ouders er zich ook mee gaan bemoeien dat het ieder voor zich is, ook al zou dat betekenen dat je anderen voor iets op laat draaien?

Een kleine, maar fijne dramatische film…


 De vier jonge acteurs zetten allemaal sterke acteerprestaties neer en regisseur Jeong-Yeol Choi houdt de kijker in spanning over het uiteindelijke lot van hen allemaal, waardoor je op het puntje van je stoel blijft zitten. Een kleine, maar fijne dramatische film.

2 reacties op “One Way Trip (2016) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.