Kiki, el amor se hace (2016) – Recensie

Kiki, el amor se hace recensie

“Wanneer de zomer er weer is, worden hormonen wakker
kleren heel wat korter, lichamen heel wat strakker
autoradio’s veel harder, genieten van de hitte
alleen de oudjes blijven liever binnen zitten”
– Nostra, circa 2000

De warmte heeft allemaal effect op ons en dat zie je duidelijk als richting het zuiden van Europa reist. De bevolking van landen aan de Middellandse Zee staan bijvoorbeeld bekend om hun passie. Als je dan een film over liefde en seks maakt en deze uit Spanje komt moet je wel verzekerd zijn van een zwoele film. In Spanje gingen al meer dan 750.000 bezoekers naar de film en is het een succes. Is Kiki, el amor se hace een film die hier hetzelfde kan doen?

Kiki, el amor se hace Review

De film bestaat uit vijf aparte verhalen die door elkaar worden verteld, maar die allemaal over liefde en sex gaan, inclusief bijzondere seksuele fantasieën en fetisjen. Zo is er een stel dat vindt dat hun seksleven beter kan en besluit nieuwe ervaringen op te doen, een koppel dat nog niet al te lang bij elkaar is en waarvan de vrouw er achter is gekomen dat ze opgewonden wordt van een overval.

De dove Sandra heeft iets met stofjes en is op zoek naar iemand die dat begrijpt. Dan is er nog de plastische chirurg die opgewonden wordt als z’n gehandicapte vrouw slaapt, maar die niets van z’n avances wil weten en hij een extreme aanpak moet kiezen. En dan is er nog een stel dat op de kermis werkt en graag een kind wil. De vrouw ontdekt dat ze het heerlijk vind als haar man huilt en ze begint er alles aan te doen om hem zo te zien zodat het een verborgen verlangen kan vrijlaten.

“een ietwat vreemde humoristische film…”


 Het zijn een aantal verhalen die regelmatig bizarre situaties opleveren, maar regisseur Paco León (die ook meeschreef aan het script) weet er een vlotte film van te maken die erg humoristisch is. Met een lichte toon worden allerlei fetishes belicht en vraag je als kijker steeds af wat voor situaties de diverse situaties nu weer terecht zullen komen. M’n verwachting is niet dat dit een film zal zijn die zo vaak bezocht zal worden in Spanje, maar voor degenen die dat wel zullen doen een ietwat vreemde humoristische film voorgeschoteld krijgen en zeker zal leiden tot een aantal leuke discussies.

Deze film draait komende maandag in Tuschinski en maakt deel uit van de Spaanse Zomer Premières

2 reacties op “Kiki, el amor se hace (2016) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.