Vraag van de week: Welk filmrekwisiet zou je graag willen hebben?

Vraag van de week

In elke film worden er honderden rekwisieten gebruikt. Vaak zijn dit gebruiksvoorwerpen die in elke winkel te kopen zijn en niet opvallen. Er zijn echter ook films waarvoor speciaal rekwisieten gemaakt worden. Dat kan een speciale auto, computer een magische doos of een miniatuur zijn. Het is vaak prachtig om te zien met hoeveel detail ze worden gemaakt en af en toe zijn er objecten die ik graag zou willen hebben om ze op een mooie plek uit te stallen.

Welk rekwisiet (ook al werkt het niet) zou je graag in je huis willen hebben?

Her telefoon

Er zijn veel mooie rekwisieten die ik mooi vind, maar ze zouden waarschijnlijk te veel ruimte innemen. Daarom ga ik voor iets simpels. De film Her vond ik fantastisch en ik zou graag de telefoon in die film willen hebben. Hij zou niet hoeven te werken, maar ik vind het er gewoon prachtig uitzien. In een interview las ik dat deze gemaakt is van een oude sigarettendoos die aangepast is.

Welk rekwisiet (ook al werkt het niet) zou je graag in je huis willen hebben?

10 reacties op “Vraag van de week: Welk filmrekwisiet zou je graag willen hebben?

  1. Eigenlijk heb ik het niet zo voor memorabilia, maar als ik dan iets moet kiezen, dan toch misschien iets uit de James Bond-films. Eén van zijn horloges, volgestouwd met gadgets of, waarom niet, zijn Austin 🙂

  2. Ik probeer altijd groots te denken dus doe mij maar de DeLorean uit Back to the Future. Maar of die in mijn huis gaat passen is ook weer zo’n ding heh?

Leave a Reply

Your email address will not be published.