How to Be Single (2016) – Recensie

Bespreking How to Be Single

Bij romantische komedies denk je er niet zo snel aan dat deze op een boek zijn gebaseerd en helemaal niet op de zogenaamde “self-help” boeken. Toch zijn bijvoorbeeld Think Like a Man en He’s Just Not That Into You daar beide voorbeelden van. De laatste film was gebaseerd op een boek van Liz Tuccillo en dat is ook zo bij deze film.

Review How to be Single

Alice (Dakota Johnson) besluit haar eerste vriendje Josh (Nicholas Braun) tijdelijk aan de kant te zetten (zoals Ross in Friends zou zeggen “they’re on a break”). Ze heeft een baan bij een advocatenkantoor in New York weten te bemachtigen en wil nieuwe ervaringen opdoen. Ze logeert bij haar zus Meg (Leslie Mann) en moet wennen aan haar nieuw leven. Haar collega Robin (Rebel Wilson) is meer dan bereid haar te leren hoe je je als single in New York moet gedragen. Daarbij komt ze in contact met Tom (Anders Holm), een barman die een pro is in one night stands en er alles aan doet om er voor te zorgen dat de vrouwen waarmee hij het bed deelt zo snel mogelijk uit z’n leven verdwijnen. Tom vormt de link naar een ander karakter in de film, Lucy (Alison Brie), die beweert het perfecte algoritme te hebben ontwikkeld om op een dating site de perfecte man te vinden.

Recensie How to Be Single

“leuke one-liners en momenten…”


 How To Be Single laat zien hoe al deze singles (en nog een aantal) omgaan met hun zoektocht naar een one night stand/de ware etcetera. Bij het kijken van de film ligt de focus voornamelijk op Alice en de mensen om haar heen. Die verhaallijn vormt het kloppend hart, maar daarnaast zijn ook de verhaallijnen van Tom en Lucy erin verweven. Het probleem daarmee is dat ze bijzonder weinig toevoegen aan het verhaal (vooral die van Lucy) waardoor je het gevoel krijgt het eindresultaat niet erg anders zou zijn als deze eruit waren gelaten. De gebeurtenissen die Alice en Meg meemaken zijn in principe het leukste, maar ik moet wel toegeven dat Rebel Wilson ook hier weer dezelfde rol speelt die ze ook in andere films ook heeft laten zien. Ze heeft echter wel leuke one-liners en momenten. Een duidelijke richting heeft de film niet en als man heb ik me redelijk vermaakt, maar had ik liever iets anders gekeken. De vrouwen thuis vonden het echter wel een heel leuke film, dus misschien is dat een indicator of je deze film zelf wilt zien.

4 reacties op “How to Be Single (2016) – Recensie

  1. How To Be Single staat nog op mijn to watch lijstje vanwege de cast. En misschien bevat de film nog handige tips nu ik zelf weer single ben. :p

  2. We we’re on a break!!!

    Klinkt wel als een hersenloos filmpje en heb wel een zwak voor dit soort films. Hij stond al op de watchlist!

Leave a Reply

Your email address will not be published.