Bon Bini Holland (2015) – Recensie

Recensie Bon Bini Holland

Jandino Asporaat heeft de afgelopen jaren ongelooflijk veel succes weten te behalen met z’n Dino show en hij wist ook Ahoy te vullen op een manier die je normaal alleen in Amerika ziet. Zelf ben ik nooit een fan geweest van z’n shows en was FC Kip eigenlijk het enige onderdeel waar ik wel regelmatig naar keek. En het is juist dat onderdeel dat gedeeltelijk uitvergroot is in Bon Bini Holland, maar het is nog meer.

Review Bon Bini Holland

Het verhaal draait om Robertico Florentina (Asporaat) die samen met een vriend op Curacao toeristen oplicht door ze een mooie woning aan te smeren die echter niet van hen zijn. Ze doen dat echter bij het verkeerde huis waardoor hij gedwongen wordt om een hoop geld bij elkaar te krijgen, maar Robertico vlucht naar Nederland. Bij z’n tante Judesca (ook Asporaat) in Rotterdam probeert hij een nieuwe manier te vinden om geld te verdienen en hij ziet in miljonair Ken Maduro (Dennis Rudge) een slachtoffer. Hij maakt een presentatie over een nieuw bungalowoord dat hij op Curacao wil gaan bouwen, maar waar hij nog een laatste financier nodig heeft. Maar wanneer hij valt voor Ken’s dochter Noëlla (Liliana de Vries) compliceert dat de zaken.

“een erg leuke komedie…”


 Asporaat heeft het slim aangepakt door de focus van het verhaal te leggen op Robertico en niet op Judeska, alhoewel ze wel een relatief grote rol speelt. Daardoor krijg je geen overdosis van bepaalde karakter, waardoor de humor goed verdeeld is. Asporaat speelt overigens nog andere rollen, waarbij het karkater Gerrie, de Nederlandse buurvrouw van Judeska verantwoordelijk is voor vele geslaagde grappen. Als Rotterdammer is het leuk om te zien op welke locaties er gefilmd is. Bon Bini Holland is een erg leuke komedie geworden, die alhoewel regelmatig voorspelbaar en af en toe sterke overeenkomsten met Coming to America heeft, zeker het kijken waard is als je fan bent van FC Kip.

2 reacties op “Bon Bini Holland (2015) – Recensie

  1. Ik heb eigenlijk helemaal niets met Jandino maar ik moet zeggen dat Bon Bini Holland mij aardig is mee gevallen. Plat vermaak, voorspelbaar plot, een personage dat helemaal niets toevoegt (Gerrie) maar ik heb, niet geheel onbelangrijk, regelmatig gelachen.

    • We zitten daar op één lijn, heb me er ook prima mee vermaakt. Als Rotterdammer kan ik Gerrie wel waarderen. De manier waarop die praat is typisch. “Achterlijke gladiool” wordt hier in huis nog regelmatig gequote 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.