Les Cowboys (2015) – Recensie

Recensie Les Cowboys

Wanneer je kinderen hebt dan heb je het natuurlijke instinct om op ze te letten, er voor ze te zijn en ze te beschermen. Toch moet je al vanaf het begin ze langzaam steeds meer los laten zodat ze kunnen leren van de fouten die ze maken en uiteindelijk hun vleugels kunnen spreiden. Er zijn echter moment dat je merkt dat de vrijheid die je ze geeft net te veel is en dan moet je het weer net iets inperken.

Het is een constant proces waar ik zelf ook constant mee bezig ben, maar hoe ouder je kinderen zijn hoe meer je je realiseert dat je niet alles meer kan en moet willen controleren. Er is een kans dat dat ongelooflijk mis gaat. Regelmatig lees ik over ouders die hun kind alleen lieten voor bijvoorbeeld een feestje en dat er door overmatig alcoholgebruik kinderen naar het ziekenhuis moesten. Maar met die verhalen in je achterhoofd is het belangrijk om te informeren in plaats van te beperken zodat je met elkaar blijft praten in plaats van dat een tiener je op een gegeven moment buiten sluit en geheimen voor je heeft. Dat is precies waar het hoofdpersonage uit Les Cowboys achterkomt. Een geheim dat heel het gezin zeer diep zal raken.

Review Les Cowboys

Alain Balland (François Damiens) gaat samen met z´n vrouw, zoon Georges (Finnegan Oldfield) en dochter Kelly naar een western event. Ze genieten van de sfeer, totdat Alain z´n dochter niet langer kan vinden. Hij begint rond te vragen, maar niemand weet waar ze is. Dan krijgt ze van een aantal vriendinnen te horen dat Kelly een vriendje heeft. Hij komt er achter dat Kelly bekeerd is tot de islam, haar naam heeft veranderd en er samen met haar vriend vertrokken is. Alain wil z’n dochter echter terug en begint samen met z’n zoon Georges een gevaarlijke zoektocht naar het koppel die geen vaste verblijfplaats lijken te hebben.

“raakt wel wat focus kwijt…”


 Wat me zo fascineerde aan deze film is dat het niet zoals andere films constant elk detail uitgebreid uitwerkt. Door middel van korte dialogen kom je er achter wat Alain en Georges allemaal gedaan hebben, waar ze zijn geweest en hoeveel tijd er is verstreken. De film bevat onverwachte en aangrijpende momenten, maar raakt gaandeweg wel wat focus kwijt en voegt korte verhaallijnen toe die eigenlijk niets toevoegen (zoals bijvoorbeeld een liefdesrelatie die Georges heeft). Door middel van nieuwsberichten over terroristische aanslagen in London en Spanje probeert regisseur Bidegain nog een extra laag aan de zoektocht toe te voegen en de intentie is duidelijk, maar daardoor mist in dat aspect subtiliteit. Les Cowboys is geen slechte film, maar uiteindelijk had ik toch het gevoel dat er meer in had kunnen zitten.

3 reacties op “Les Cowboys (2015) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.