People, Places, Things (2015) – Recensie

Recensie People, Places, Things

Soms zijn er momenten waarop je een relatie als iets vanzelfsprekends ziet. De ander is er voor je en je weet wat je aan die persoon hebt, maar het gevaar ligt op de loer dat je daardoor de ander niet meer genoeg waardeert of de tijd neemt om de aandacht te geven die nodig is. Het gevaar ligt dan op de loer dat je langzaam maar zeker uit elkaar groeit totdat je op een gegeven moment beide je eigen leven leidt. In People, Places, Things is het zover gekomen, al heeft Will Henry (Jemaine Clement) dat te laat door.

Review People, Places, Things

Tijdens de vijfde verjaardag van z’n tweeling komt hij er namelijk achter dat z’n vrouw Charlie (Stephanie Allynne) vreemd gaat met Gary (Michael Chernus). De twee gaan uit elkaar en Gary mag z’n dochters tijdens de weekenden zien. Hij wil ze echter vaker zien, maar Charlie twijfelt aan z’n kunnen als vader. Charlie doet z’n best en probeert rond te komen als leraar. Plotseling staat Charlie aan de deur met de vraag of hij full time voor de meisjes kan zorgen. Onvoorbereid blijkt dat een grote taak te zijn en is hij gedwongen soms keuzes te maken die misschien niet het meest verstandig zijn.

“een vermakelijke “slice of life” film…”


 Omdat Gary striptekenaar is en zijn tekenstijl al vanaf het begin van de film in beeld is, heb je als kijker meteen het gevoel dat je naar een “indie” zit te kijken (wat overigens helemaal niet erg is). Dat betekent ook een bepaalde soort humor, die vaak wat subtieler is. Er zijn dus maar weinig hilarische momenten en dat maakt het meer een vermakelijke “slice of life” film. Jemaine Clement is goed in zijn rol en wanneer hij op een gegeven moment de alleenstaande moeder Diane (Regina Hall) ontmoet is de interactie tussen de twee zeer overtuigend en ook realistisch. Het is het soort interactie wat je van mensen in de veertig zou verwachten, een leeftijd waarop je duidelijk bent richting elkaar.

People, Places, Things is misschien geen must see film, maar weet op een leuke wijze de issues van een alleenstaande vader neer te zetten, zoals hoe hij de opvoeding moet doen, hoe hij omgaat met z’n ex en haar nieuwe vriend, oude gevoelens en het beginnen van een nieuwe relatie.

6 reacties op “People, Places, Things (2015) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.