Vraag van de week: Spendeer je soms (te) veel tijd aan het kiezen van een film?

Vraag van de week

Afgelopen weekend wilde ik een film gaan kijken, maar had eens een keer geen idee wat voor film ik wilde kijken. Dus ik besloot maar eens een beetje door het aanbod te scrollen van zowel Ziggo als Netflix, op zoek naar een film die ik graag wilde zien. Deze moest niet te lang zijn (een twee uur durende epic zou ik niet wakker bij blijven), maar verder kon het elk genre zijn. Na 20 minuten te hebben gezocht had ik echter nog niets gevonden en ik bedacht me dat die overload aan keuzes soms wel eens verlammend kan werken. Ik kon simpelweg geen keuze maken en was erg veel tijd kwijt die ik liever gebruikt had om daadwerkelijk iets te zien. Uiteindelijk viel de keuze op Romancing the Stone, maar ik vroeg me af of jullie soms ook tegen dit luxeprobleem aan lopen.

Spendeer je soms (te) veel tijd aan het kiezen van een film?

25 reacties op “Vraag van de week: Spendeer je soms (te) veel tijd aan het kiezen van een film?

 1. Oh heel herkenbaar dit. Vooral op die momenten dat ik samen met mijn vrouw een film ga kijken.

  Dan pas ik me aan aan haar kijkgedrag en duurt het soms wel een poosje (geen 20 min gelukkig) om door het aanbod van Netflix, HBO en Film1 te scrollen

 2. Absoluut. Heel herkenbaar dit. Het begint bij mij al met de vraag of ik een nieuwe film wil kijken of eentje die ik al eens gezien heb. Dan het soort film, wordt ook bepaald door of ik alleen kijk of met anderen. De lengte van de film, ik wil een film het liefst in een keer kijken, dus om 10 uur ‘savonds begin ik niet aan een film van 180 minuten. En zo kan ik nog wel even doorgaan over de keuzes. Het kan soms ook makkelijker, een film die uit komt op dvd/ bluray die je graag wil hebben, koop je en kijk je gelijk ‘savonds.

  • Alleen kijken maakt het toch het makkelijkste. En inderdaad als je om 10 uur gaat kijken moet je toch een korte film zoeken.

 3. Ik heb sinds kort een Netflix abonnement en ik verzuip regelmatig in het aanbod en kies er na een half uur zoeken dan toch vaak maar voor om een aflevering van Family Guy te kijken ๐Ÿ˜Š

 4. Herkenbaar ๐Ÿ˜„. Het duurt vaak lange tijd voor mijn vrouw en ik samen tot een keuze komen, laat staan als de kinderen er dan nog eens bij zijn…

  • Heel herkenbaar, want bij ons hebben de kinderen ook nog eens andere smaken. De รฉรฉn kijkt liever actie, de andere liever romantische films. Gelukkig lukt het me met mijn kennis meestal een film aan te raden die ze allemaal wel interessant lijken.

 5. Oh man ja, vooral als ik samen met mijn vriend iets moet kiezen. Soms geef ik het ook gewoon op en kijken we vier afleveringen van Modern Family – om gek van te worden haha.

 6. Ik ook vooral als ik met mijn vriendin wil kijken. Soms is het zo erg dat we dan alsnog besluiten TV te kijken. In mijn eentje ben ik er vaak snel uit, omdat ik van tevoren al weet welke films beschikbaar zijn die ik graag wil zien.

  • TV doe ik het liefste niet omdat ik bijna nooit iets interessants kan vinden en dan haak ik snel af. Films moet ik samen echt inplannen en de film moet echt heel goed en pakkend zijn, want anders valt m’n vrouw in slaap ๐Ÿ™‚

 7. Daar heb ik echt altijd last van. Zowel via netflix, Pathe Thuis, KPN on demand, me blu-ray/ dvd collectie :p Met een film/serie is het net wat je stemming is om een bepaalde film/serie te kijken. Dus daardoor wordt het wel lastig ๐Ÿ™‚

 8. Ja, en ik vind het heel vervelend! Daarom laat ik tegenwoordig mijn keuze afhangen van hoe graag ik een film wil zien. Als de nieuwsgierigheid groot genoeg is zet ik ‘m op. Als ik geen keuze kan maken of dat gevoel niet heb, ga ik wat anders doen ๐Ÿ™‚

 9. Dit is een open deur natuurlijk, want precies voor dit probleem heb ik destijds mijn website opgezet: http://www.filmoftheday.nl/zoek-met-filter. Met de zoekfunctie kun je precies een film vinden die past bij je huidige mood, de tijd die je hebt, en met welk gezelschap je bent.
  Maar aangezien op Film of the Day vanzelfsprekend alleen maar films staan die ik zelf al heb gezien, heb ik zelf nog wel het probleem van keuzestress ๐Ÿ˜‰

  • Dat wist ik niet! Heel erg interessante optie en zou bijna geneigd zijn ook zoiets te implementeren, maar ik heb te veel recensies en te weinig tijd om dat te realiseren. Echt tof!

 10. Hahaha ik had het afgelopen zaterdag nog. Ik was alleen thuis en wilde nog even een film zien. Liefst anderhalf uur, maar het lukte me niet zo รฉรฉn te vinden, dus na 20 minuten zoeken zette ik er alsnog een film van 2 uur voor (1 van mijn blindspot films trouwens ^^).

  • Dat is nog wel het meest frustrerende….dan ben je veel tijd kwijt en zit je daarna met een onvoldaan gevoel omdat je niets hebt gevonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.