Vraag van de week: Voor welk type films ga je naar de bioscoop?

Vraag van de week

Elke week worden er diverse nieuwe films uitgebracht. Als ik er de tijd voor zou hebben dan zou ik elke week een dag vrij willen maken om ze allemaal te zien, maar de realiteit is anders. Ik heb geluk als het me één keer in de week lukt om naar de bioscoop te gaan. Het betekent dat wanneer ik naar de bioscoop ga vaak kies voor films die het beste tot z’n recht komen in een grote zaal. Ik zal dus minder snel geneigd zijn om naar “kleine” films te gaan en eerder naar de grote blockbusters, om de films die ik dan niet zie uiteindelijk op een kleiner scherm (nog steeds met m’n projector) te kijken.

Als ik bijvoorbeeld naar het huidige aanbod kijk in de bioscoop zou ik gaan om films als London Has Fallen, The Revenant en Gods of Egypt te zien en films als Grimsby, Ride Along en How to be Single minder snel bezoeken. Maar zoals in elke situatie zijn er altijd uitzonderingen, zoals wanneer een bepaalde acteur er in speelt of een specifieke regisseur erachter zit.

Voor welk type films ga jij naar de bioscoop?

10 reacties op “Vraag van de week: Voor welk type films ga je naar de bioscoop?

  1. Ik sluit me bij je aan, behalve dat een film ook wel goede recensies moet hebben. Gods of Egypt zal vast een prachtig spektakel zijn op groot scherm, maar ik verwacht er geen diep verhaal in. Dan zit ik liever thuis om met m’n mede-filmkijker wat te kletsen over de film. Klinkt misschien wat hypocriet, maar een slechte film in de bioscoop zien probeer ik te vermijden 🙂

  2. Wij gaan vooral naar de bioscoop als er een film draait die het van de visuele effecten moet hebben. Spektakelfilms. Meer ingetogen films waarbij het acteren belangrijk is kunnen we heel goed thuis bekijken. Afgelopen weekend zagen we The Lady in the Van en Self/Less en beide films lenen zich prima voor ons hometheater.

  3. Mijn filmkeuze is eigenlijk vrij willekeurig, nu ik er over na denk haha. De grote blockbusters zie ik inderdaad meestal wel in de bios – mits ze goede reviews hebben. Ik kies eigenlijk gewoon altijd een film uit die ik op dat moment wil zien. Al is het op zich helemaal geen gek idee om het een beetje te filteren op films die qua ervaring beter uitkomen op het grote doek, want er is ook gewoon veel te veel om alles te kunnen zien.

  4. Spektakel en aktiefilms zijn toch wel de films die ik in een bioscoop wil zien. En de films met de kinderen natuurlijk.

  5. Ik ga in tegenstelling tot de meeste hier wel graag naar de kleinere films. Mooi om in een rustige zaal verbaasd te worden door een prachtige film. Al moet ik zeggen dat een goede blockbuster inderdaad erg fijn is om in de bios te zien.

  6. Mij is het eigenlijk om het even. Zodra ik een vermoeden heb (of gelezen heb) dat een film goed is of zou kunnen zijn, dan ga ik naar de bioscoop. Dit kunnen evengoed kleine arthouse films zijn als grote blockbusters. En naar superheldenfilms ga ik d’office niet meer in de bioscoop. Dat vind ik weggegooid geld 😉

  7. Zelf richt ik me meer op premières, ongeacht genre of mainstream/filmhuis. Soms komt een filmhuis heel goed uit op groot scherm incl. Dolby, soms is de meerwaarde van bios voor een blockbuster verwaarloosbaar.

    Bioscoop is voor mij vooral volledige aandacht voor de film. Niet afgeleid door anderen, telefoon, omgeving. En dat komt de filmbeleving altijd ten goede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.