Vraag van de week: Welke filmreeks(en) ben je mee gestopt?

Vraag van de week

Er zijn een aantal zaken zeker in het leven: De dood, belastingen en filmreeksen (franchises). Door de jaren heen heb ik al vaak gelezen dat er nog maar weinig origineel materiaal uit Hollywood komt en bijna alles een vervolg lijkt te zijn. Persoonlijk ervaar ik dat totaal niet zo en ben ik van mening dat er elk jaar genoeg interessante films uitkomen en wanneer ik niet in een vervolg geïnteresseerd ben kijk ik ‘m simpelweg niet. Wat me bij de vraag van deze week brengt:
Welke filmreeks(en) ben je mee gestopt?

Alhoewel er waarschijnlijk meer franchises zijn, waren dit de eerste drie grote die me te binnen schoten:

Potter
De Harry Potter films
Ik weet het niet 100% zeker, maar volgens bij ben ik gestopt naar het kijken van de Harry Potter films na the Goblet of Fire. Volgens ben heb ik de volgende nog wel opgezet, maar wist die me totaal niet te boeien met als resultaat dat ik ‘m heb uitgezet en nooit meer een ander deel uit de serie gezien heb. Ook al heb ik veel goede dingen gelezen over de latere films, toch heb ik geen behoefte om deze films nog een keer te kijken.

Pirates
Pirates of the Carribean films
Van deze filmreeks heb ik alleen de eerste twee delen gezien. Waarom ik de rest niet heb gekeken? De reden is simpel: Ik had nooit het gevoel dat ze echt ergens over gingen. Het waren voor mij “lege verhalen” die nergens naar toe gingen en het enige waar ik van kon genieten waren de leuke effecten en wat actie. De karakters wisten me totaal niet te boeien (en nee, ook Jack Sparrow niet).

Terminator Genisys
Alhoewel ik niet echt gestopt ben met het bekijken van de nieuwe delen, heb ik diep in m’n hart deze serie opgegeven. Alleen de eerste twee films weten m’n hart sneller te doen kloppen, wat geen enkel vervolg wist te doen.

Welke filmreeks(en) ben je mee gestopt?

10 reacties op “Vraag van de week: Welke filmreeks(en) ben je mee gestopt?

 1. Ik stop echt nooit met filmreeksen. Zelfs tegen beter weten in kijk ik het af. Overduidelijk voorbeeld: RoboCop 3. Iedereen zei destijds “doet het niet”, maar ook die film heb ik gezien 🙂

 2. De Bourne serie heb ik wel gezien, zelfs voordat Jeremy Renner het overnam was deel 3 al eigenlijk niet meer de moeite waard. In de superhelden franchises daalt de kwaliteit ook met het stijgen van de nummers achter de titel, helemaal als ze met een reboot stiekem weer bij 1 beginnen zoals Spiderman.

  • Ja, de Bourne serie begon steeds minder te worden en die met Renner vond ik niet echt goed. Superheldenfilms hebben het probleem dat ze al dingen opzetten voor andere films waardoor de focus af en toe een beetje lijkt te missen en Spiderman wil ik niet eens over beginnen….daar zit echt totaal geen lijn in.

 3. Ik heb geloof ik de eerste vier delen van Police Academy nog gekeken, maar daarna ben ik afgehaakt. Volgens mij zijn ze ondertussen ook bij deel 33 ;-)Destijds vond ik dat heel leuk, maar naarmate ik ouder werd, werd de humor hetzelfde en leek elke film hetzelfde te zijn.

  Ook The Hobbit ben ik nog nooit aan begonnen. Hoewel ik Lord of the Rings nog wel helemaal heb afgerond, had ik niet de behoefte aan The Hobbit te beginnen.

  • Ja, dat is een lange reeks geworden….heb er zelf maar weinig van gezien.

   The Hobbit mis je naar mijn mening niet al te veel aan als je ze niet kijkt. Het zijn in ieder geval geen films die ik nog een keer wil kijken.

 4. Ik heb er even over na moeten denken maar dan toch nog een lijstje kunnen maken:

  – Police Academy; alleen de eerste drie en Mission in Moscow
  – Saw; na IV helemaal afgehaakt
  – The Chronicles of Narnia; alleen het eerste deel en die vond ik nog leuk ook
  – Scary Movie; na het derde deel ook geen fut meer
  – Friday the 13th; allemaal erg vaag voor me en weet niet precies welke delen ik wel / niet heb gezien

  • Dat zijn er een flink aantal. Heb van Narnia ook alleen de eerste gezien en weet eigenlijk niet waarom ik nooit verder heb gekeken. Scary Movie films zijn inderdaad ook niet echt de moeite waard meer. De rest van de films heb ik nooit gezien.

 5. Goede vraag. Na deel 3 was ik wel uitgekeken op de Mission: Impossible franchise. En verder dan The Bourne Identity ben ik niet gekomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.