Get Hard (2015)

Recensie Get Hard

Dat buddy-comedies nog steeds prima kunnen werken heeft het succes van de 21 Jump Street films wel laten zien. Neem twee vrienden of twee mensen die elkaar niet kennen, stop ze bij elkaar voor een bepaalde situatie en kijk wat ze allemaal meemaken. Kevin Hart doet dit jaar in The Wedding Ringer, maar ook in Get Hard samen met Will Ferrell.

Recensie Get Hard

Beide heren zijn energiek en staan bekende voor hun eigen stijl van komedie. Ferrell gedraagt zich regelmatig als groot kind die maar weinig kennis heeft en daardoor in gênante situaties terecht komt. Kevin Hart is naast zijn stand up vooral bekend in rollen waar hij een karakter speelt dat vaak een kort lontje heeft en tegelijkertijd niet al te serieus wordt genomen door anderen. In Get Hard zien we deze twee samenwerken en het resultaat is niet zo vermakelijk als je zou verwachten.

James King (Ferrell) is een miljonair die in een prachtig huis woont, op het punt staat te trouwen en vervolgens ook nog eens partner mag worden bij het bedrijf van zijn schoonvader. Het leven lijkt niet beter te kunnen worden, totdat hij plotseling wordt opgepakt wegens fraude (onterecht) en naar de gevangenis zal moeten gaan. Hij is echter bang dat hij een bezoek aan San Quentin niet aan zal kunnen en iemand te zoeken die hem kan helpen om z’n mannetje te staan. Met zijn foute vooroordelen benaderd hij Darnell (Kevin Hart), die regelmatig z’n auto wast, omdat hij er van uitgaat dat hij al gezeten heeft. Ondanks het feit dat dit niet het geval is stemt Darnell toe hem tegen een mooi bedrag te trainen.

Recensie Get Hard

Zowel Ferrell als Hart doen waar ze goed in zijn en dat levert regelmatige grappige momenten op. Een scene waarin James aan Darnell laat zien dat hij voor elke opmerking die hij krijgt wat terug te zeggen heeft is hilarisch. Toch bekruipt je als kijker het gevoel dat je het allemaal wel eens eerder gezien hebt. De film bevat weinig originaliteit en probeert regelmatig met “gross out” humor de kijker aan het lachen te krijgen. De verhaallijn waarin de twee er achter proberen te komen wie hem er ingeluisd heeft is onvoldoende uitgewerkt en daarmee blijft vooral heel veel training over. Het resultaat is een film die vermakelijk is op de bank thuis, maar een bezoek aan de bioscoop niet waard is.

6 reacties op “Get Hard (2015)

    • De combinatie is af en toe grappig, maar helaas is het geen film waarin het tweetal zich kan meten aan de klassieke filmduo’s…

Leave a Reply

Your email address will not be published.