De vraag van de week: Zijn er acteurs die je altijd associeert met een bepaalde rol?

Vraag van de week

Het is weer maandag en dat betekent natuurlijk weer een nieuwe vraag van de week. Soms kijk je films waarin je vervolgens een acteur of actrice ziet en omdat je ze zo goed kent van een bepaalde rol lukt het je niet om ze te zien als het karakter dat ze in die film spelen. Ik had dat bijvoorbeeld in de film The Poseidon Adventure uit 1972. Het was een boeiende film, maar er waren twee acteurs die ik associeerde met andere rollen die ze speelden en dat gevoel kon ik niet weg krijgen.

Zijn er acteurs die je altijd associeert met een bepaalde rol?

Dit zijn de acteurs waar ik aan moest denken:

Leslie Nielsen
Leslie Nielsen

Het maakt niet uit welke rol hij speelt, ik zie Leslie Nielsen altijd als politie agent Frank Drebin, de rol die hij speelde in de Naked Gun films. In Poseidon Adventure speelt hij de kapitein van het schip dat zal gaan zinken, maar op mij komt de serieuze rol die hij speelt niet over omdat ik simpelweg humor van hem verwachtte.

Jack Albertson

Jack Albertson

Ook deze acteur speelt in The Poseidon Adventure, maar omdat ik ‘m al jaren gezien heb in zijn rol als de opa van Charlie in Willy Wonka & The Chocolate Factory (en in niets anders) was het zo vreemd hem in deze film te zien.

Lisa Kudrow

Lisa Kudrow

Waarschijnlijk is dit een associatie die vele anderen ook zullen hebben. Het is haar rol als Phoebe in Friends, een show die zo lang op TV was dat ze voor mij dat karakter is. Het resultaat is dat wanneer ik haar in een andere film zie ze me uit de film haalt. Ze weet me nooit te overtuigen en voelt alsof ze niet in de film past.

Zijn er acteurs die je altijd associeert met een bepaalde rol?

10 reacties op “De vraag van de week: Zijn er acteurs die je altijd associeert met een bepaalde rol?

    • Oh ja, dat heb ik ook met David Schwimmer, heb hem in een aantal films gezien, maar het lukt mij ook niet om hem als de sullige Ross te zien. Geen snor of baard verandert dat….

    • Ja, maar die heeft ook zolang die rol gespeeld dat dat begrijpelijk is. Toch ben ik wel van mening dat hij daarnaast een aantal goede rollen heeft neergezet, zoals bijvoorbeeld de romcom What if…

  1. Emile Hirsch is bij mij altijd de man uit Into the wild. en in aansluiting op Paul: Adam Sandler speelt altijd dezelfde flauwe overdreven rollen. Jim Carrey deed dat ook heel lang, maar kan gelukkig ook serieuze rollen spelen.

    • Ja, ik boycot Adam Sandler films inmiddels, kan ‘m inmiddels zeer slecht verdragen. Hirsch doet wel interessante films, maar als je een bepaalde film veel gezien hebt blijft zo’n rol wel hangen. Carrey heeft inderdaad laten zien dat hij meer kan…

Leave a Reply

Your email address will not be published.