Frozen (2013)

Review Frozen

Ik hield er altijd van om animatiefilms te kijken. Als er een nieuwe beschikbaar was moest ik deze meestal zo snel mogelijk zien, maar iets is er veranderd en het is moeilijk onder woorden te brengen wat dat is. Elk jaar heeft een aantal fantastische films, maar er zijn er ook een heleboel die verschrikkelijk zijn. Waarschijnlijk heb ik te veel van die slechte films gezien om nog uit te kijken naar nieuwe animatiefilms. Daarom heb ik vorig jaar dan ook een film als Planes overgeslagen omdat het concept meer aanvoelde als marketing en weinig meer. Films om speelgoed te verkopen. Toch zag ik nog wel een aantal geanimeerde films. Eén daarvan was Epic en die film stelde me erg teleur en is waarschijnlijk de reden dat ik voorzichtiger ben geworden. Toch wist de teaser voor Frozen mijn interesse te wekken en aangezien het een Disneyfilm was had het potentie. Tangled was erg vermakelijk, dus de kans was eer dat ik ook van deze film zou kunnen genieten. M’n bezoek aan de bioscoop wist m’n hoop te bevestigen.

recensie Frozen

Het verhaal van Frozen voelde erg origineel aan. Ondanks het feit dat het om prinsessen gaat (twee zusjes), gaat het niet om het vinden van liefde. Het gaat meer over hun onderlinge relatie en over opgroeien, waarbij ze ontdekken wie ze daadwerkelijk zijn en wat voor hen belangrijk is in het leven. Eén van de prinsessen, Elsa (Idina Menzel), heeft een magische kracht waardoor ze dingen kan bevriezen. Het is een kracht die ze moet leren beheersen en dat blijkt er moeilijk te zijn. Tegelijkertijd worstelt haar zus, Anna (Kristen Bell), met het feit dat ze niet met haar zus mocht spelen toen ze opgroeide. Ze kon geen band met haar opbouwen. Wanneer voor Elsa de tijd is gekomen om koningin te worden gaat niet alles zoals gepland en moeten de beide zussen er op hun eigen manier mee omgaan.

Review Frozen

Er zijn veel redenen om van deze film te houden, Naast het verhaal zijn de karakters heerlijk om naar te kijken, waarbij vooral sneeuwpop Olaf (Josh Gad) elke keer de show weet te spelen en verantwoordelijk is voor een grote lading grappen. De beelden zien er prachtig uit en een visueel hoogtepunt is wanneer Elsa een kasteel van ijs bouwt. Deze Disney film heeft ook een aanstekelijk soundtrack met liedjes die lang in je hoofd blijven hangen. De film neemt ook niet de voorspelbare route als het om liefde gaat. Als je naar recente Walt Disney films kijkt (The Princess and the Frog, Tangled en Wreck-It Ralph) dan zie je dat ze de laatste tijd erg goede films uitbrengen, waardoor mijn gevoel wat betreft animatiefilms langzaam lijkt te herstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.