Drinking Buddies (2013)

Review Drinking Buddies

Er zijn van die films die je pakken door wat één acteur of actrice in die film laat zien. Drinking Buddies is zo’n film dankzij Olivia Wilde. Vanaf het begin weet ze haar karakter neer te zetten als iemand die je graag wilt leren kennen. Ze speelt een vrouw die wordt gezien als “one of the guys” en waar je graag tijd mee doorbrengt. Naarmate de film vordert begint haar karakter te worstelen met een aantal problemen in haar leven en je voelt door die band die Wilde weet te creëren met haar mee.
Recensie Drinking Buddies

Kate (Olivia Wilde) werkt in een brouwerij, waar ze administratief werk doet. Ze gaat regelmatig met haar collega’s drinken. Eén van die collega’s, Luke (Jake Johnson), is een zeer goede vriend van haar en ze brengen heel veel tijd met elkaar door zonder dat dit romantisch is (ze hebben beide een relatie). Deze twee acteurs hebben een geloofwaardige chemie, helemaal als je weet dat het grootste gedeelte van de film geïmproviseerd is. Dit is de eerste film die ik heb gezien van regisseur Joe Swanberg, maar ik kon er erg van genieten.

Bespreking Drinking Buddies

Wat deze film zo goed maakt is dat het verhaal niet automatisch de kant op gaat die je zou verwachten. Het is mens eigen om films in hokjes te stoppen, maar dat kan je met deze film moeilijk doen. Je zou kunnen zeggen dat het een romantische komedie is, aangezien er wel een bepaalde spanning tussen de hoofdpersonen is, maar dat zou geforceerd zijn. Dat is misschien de reden dat niet iedereen een fan zal zijn fan de film omdat het niet doet wat je zou verwachten. De film voelt verfrissend aan en komt realistisch over. Drinking Buddies is geen film waar iedereen van zal kunnen genieten, maar als je van goed acteerwerk kan genieten dan is Olivia Wilde al reden genoeg om deze film een kans te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.