De vele gezichten van… Mark Wahlberg

Overzicht van de rollen en films van Mark Wahlberg

Mark Wahlberg werd op 5 juni 1971 in Boston geboren. Hij woonde in een vol huis aangezien hij 8 broers en zussen had. Toen hij opgroeide kwam hij regelmatig in aanraking met de politie, onder andere voor het gebruik van cocaine (toen hij 13 was), het aanvallen van verschillende mensen en hij werd zelfs aangeklaagd voor een poging to moord. Bij belandde uiteindleijk voor 45 dagen in de gevangenis en begon langzaam te veranderen. Z’n broer was succesvol als een zanger in de groep New Kids on the Block (waar hij zelf ook lid van was maar had besloten de groep te verlaten)en begon eigen muziek te maken. Hij had een grote hit als Marky Mark met Good Vibrations. Hierna verscheen hij ook in verschillende reclames voor Calvin Klein.

In 1993 acteerde hij in een aflevering van Out all Night en z’n eerste film was een TV versie van The Substitute. Hij had potentie en het was zijn rol in Boogie Nights waardoor hij als een serieus acteur werd gezien. Sindsdien speelde hij in grote films als The Perfect Storm, Three Kings en The Departed en heeft in The Other Guys en Date Night laten zien dat hij ook komische rollen kan doen.

overview roles Mark Wahlberg movies

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Mark Wahlberg rol?

4 reacties op “De vele gezichten van… Mark Wahlberg

  1. Pingback: 2 Guns (2013) | Filmkijker

  2. Pingback: The Big Hit (1998) | Filmkijker

  3. Pingback: Pain & Gain (2013) | Filmkijker

  4. Pingback: Patriots Day (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.