Spenser Confidential (2020) – Recensie

Spenser confidential review

De Netflix exclusive Spenser Confidential is inmiddels al weer de vijfde film op rij die regisseur Peter Berg maakt met hoofdrolspeler Mark Wahlberg. Na het verschrikkelijke Mile 22 en de gedachte in m’n achterhoofd dat over het algemeen Netflix films (een enkele uitzondering daargelaten) tegenvallen, besloot ik deze nieuwe titel toch een kans te geven. Dat had ik niet moeten doen.

Spenser Confidential recensie
Spenser (Wahlberg) is een voormalig politieagent die de gevangenis in moest voor het aanvallen van een meerdere. Nadat hij van een medegevangene nog een “souvenir” meekrijgt, probeert hij terug te keren in de maatschappij en z’n leven opnieuw op te bouwen. Hij verblijft bij Henry (Alan Arkin) en moet z’n kamer delen met Hawk (Winston Duke). Wanneer de man die hij eerder aanviel dood wordt aangetroffen, net zoals een ander politieagent, wordt Spenser meteen verdacht. Hij besluit uit te zoeken wat er precies gaande is en de verantwoordelijke personen te vinden.

“teleurstellende titel…”


 Het probleem met deze titel is dat het zich in een niemandsland bevindt als het om het verhaal gaat. Aan de ene kant wil het een rauwe detective achtige film zijn, maar daarnaast worden er diverse pogingen gedaan tot humor. Het wordt echter nooit grappig en enige vorm van spanning ontbreekt. Voeg daaraan nog het slappe verhaal toe en het gebrek aan chemie tussen Spenser en Hawk en het resultaat is weer een teleurstellende titel van Berg en Wahlberg.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *