De vele gezichten van… Julianne Moore

Julianne Moore werd op 3 december 1960 geboren in North Carolina. Omdat haar vader in het leger zat verhuisde ze in haar jeugd vaak. Met studeren behaalde ze uiteindelijk een bachelors titel voor drama op de College of Fine Arts. Ze begon met het spelen van kleine rollen en wist een rol te bemachtigen in de soap As the World Turns waarin ze een tweeling speelde. Ze maakte de stap naar film en maakte deel uit van succesvolle films als The Fugutive, The Hand That Rocks the Cradle, Boogie Nights, The Big Lebowski en Magnolia. Haar rol in Far from Heaven leverde haar veel prijzen op.

many faces of, Julianne Moore, overview, roles, movies

Wat is jouw favoriete Julianne Moore rol?

Gerelateerde artikelen:

Eén reactie op “De vele gezichten van… Julianne Moore

  1. Pingback: Recensie: Still Alice (2014) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.