Battleship (2012)

review

Recentlijk las ik een interview met Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg bij Kid in the Front Row. Ze zijn degenen die de Harold and Kumar films en American Reunion schreven. In dat interview zei Jon Hurwitz over recensies van films: “reviews bring the reviewers own perspective before they walk into a movie” en ik denk dat dit vaak het geval is met grote blockbusters die elk jaar uitkomen. Vaak zijn ze prooi van negatieve reviews en ik vraag me altijd af wat de verwachtingen waren voordat iemand de film ging kijken. Wanneer ik er heen ga verwacht ik groots opgezette actiescènes, veel explosies, flinterdunne karakters en simpel vermaak. Het is de reden waarom ik kan genieten van films als Prince of Persia, Battle L.A. en zelfs de Transformer films. Met dezelfde verwachting ging ik naar Battleship. Weet het aan die verwachtingen te voldoen?


Om maar meteen m’n vraag te beantwoorden, ja de film voldoet aan de verwachtingen. Hasbro dacht dat het een goed idee was om het spel Zeeslag te verfilmen. Dat is tenminste het idee op papier, want ik kan me niet herinneren dat toen ik het speelde er ook buitenaardse wezens waren. Maakt dat echter uit? Het spel had geen verhaal, behalve dat je probeerde te winnen en dat concept is tot grote proporties opgeblazen waarbij de mensheid wil winnen door de buitenaardse wezens te verslaan. Het is een verhaal dat duizenden keren vertelt is, dus het zal geen verrassing zijn wie er uiteindelijk wint.Het verhaal gaat om de schepen van verschillende landen die samen komen om een oorlogssituatie te oefenen die op een gegeven moment op een onbekend object stuiten.

Ik zou kunnen zeggen wie er in deze film acteren, maar dat is eigenlijk niet belangrijk. Aangezien ik recentlijk John Carter en de remake van Straw Dogs gezien heb zag ik Carter en de leider van wat hillbillies als twee broers die zichzelf wilden bewijzen. Wanneer de aliens eenmaal beginnen met aanvallen vergeet je daar alles over en wil je alleen maar gevechten zien, grappige momenten en weten hoe ze uiteindelijk hun vijand te slim af zijn.

review
Dat is precies wat Battleship biedt. Het is een makkelijk te verteren snack, waar je je verstand op nul zet en geniet van de achtbaan rit. Het biedt precies wat ik er van verwachtte.

Score: 7

Eén reactie op “Battleship (2012)

  1. Pingback: Vraag van de week: Kijk je soms wel eens expres slechte films? | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.