John Carter (2012)

John Carter review

Ja, ik heb recentlijk wat grappen gemaakt over de titel, (het is één van de meest nietszeggende titels in recente jaren), maar als je besluit om deze film te bekijken, is hij eigenlijk de moeite waard?

John Carter review

Deze film is (zoals je misschien al weet) gebaseerd op de science fiction boeken die aan het begin van de vorige eeuw geschreven werden door Edgar Rice Burroughs. Het verhaal gaat over een man uit Virginia, John Carter (Taylor Kitsch), die op mars terecht komt en verzeild raakt in een strijd tussen verschillende groepen. Z’n doel is weer terug naar huis te gaan, maar hij moet er eerst voor zorgen dat hij Mars overleeft.
Alhoewel het nog geen zomer is, heeft deze film de ingredienten van een grote “blockbuster”, de grote gevechten en veel CGI. Wat er mist zijn bekende sterren. De hoofdrolspelers, Taylor Kitsch en Lynn Collins, zijn niet erg bekend. Ik vroeg me dan ook af of sterren echt nodig zijn voor een goede film en kwam tot de conclusie dat dit niet het geval is. Het zal de studio’s helpen om een film te verkopen, maar uiteindelijk draait het om een goed verhaal en overtuigende acteerprestaties.

John Carter review

John Carter is gevuld met veel actie, hier en daar wat humor, gevechten en een plot twist die ik niet aan zag komen. Heb er met veel plezier naar gekeken en het bood precies wat ik er van verwacht had. Als je de kans hebt bekijk de film gewoon zonder 3D, want dat voegde hier niets toe.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.