The Rum Diary (2011)

The Rum Diary (2011) review

Hunter S. Thompson was een fascinerende man, iets wat erg duidelijk werd gemaakt door de film Fear and Loathing in Las Vegas waarin hij een reis maakt, volledig onder de invloed van verschillende drugs, waardoor hij in de meest bizarre situaties terecht komt. Als je meer over hem te weten wilt komen dan raad ik de documentaire Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter s.Thompson aan, die laat zien dat hij een leven vol extremen leidde. Wetende dat The Rum Diary ook gebaseerd is op zijn werk, keek ik dan ook uit om deze film te zien, helemaal omdat Johnny Depp weer de hoofdrol vertolkt.

The Rum Diary (2011)

Kemp (Depp) is een man die verhuist naar Puerto Rico om aan de slag te gaan als journalist op het kleine eiland. De krant waar hij werkt is niet bijzonder, de verhalen die er in staan zijn vooral gericht op Amerikaanse toeristen die zich lekker moeten voelen. Kemp raakt, samen met zijn collega’s, verzeild in de politieke spelletjes van de Amerikanen die er wonen en van plan het één en ander te veranderen.

Als je deze film gaat zien met de verwachting dat je meer van de gekke zaken zal zien die “Loathing” had, dan zal je erg teleurgesteld zijn. Deze film is gebaseerd op een boek geschreven door Thompson, maar het gaat hier om een fictief verhaal en dat betekent dat het een stuk saaier is dan het leven van de schrijver. De film bevat veel gepraat waar Depp’s karakter uiteindelijk wat spannende situaties meemaakt, maar het wordt nergens echt spannend. Het heeft een aantal grappige momenten, maar de film was gewoon niet zo goed als verwacht. Wat het erg wel had waren een aantal goede acteerprestaties, waarbij Giovanni Ribisi’s Moberg vooral opviel. Hij slaagt er in om zijn karakter een extreem vreemde man te maken (met een rare stem), zonder dat het overdreven overkomt. Ik keek uit naar elke scène waarin hij zou verschijnen.

The Rum Diary (2011)

Samenvattend weet deze film niet de spanning op het doek te brengen die nodig is om je aan het scherm geplakt te houden. Er zijn mooie beelden, wat leuke grappen, maar het is onvoldoende om dit een film te maken die je niet mag missen. Je doet er beter aan om “Loathing” of de documentaire over Thompson te bekijken.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.