Thor (2011)

Superhelden films, ik moet toegeven dat ik nooit echt naar ze uit zit te kijken alhoewel ik ze uiteindelijk allemaal wel kijk. Toe ik opgroeide las ik maar weinig comics (veel verder dan Donald Duck en Suske en Wiske ben ik niet gekomen). Voordeel hiervan is wel dat ik totaal niets weet van de karakters, waardoor je je niet kan irriteren aan verschillen met de comics.
Thor leek me totaal niet interessant, maar toen een collega van me (die veel over comics weet) de film de hemel in prees moest ik deze film ook maar een kans geven. M’n gedachten na de break 😉

Aan het einde van Iron Man 2 zagen we dat de hamer van Thor in de woestijn werd gevonden. Deze film laat zien hoe het daar terecht is gekomen. Thor zelf is een god uit Asgard, die zeer krachtig en arrogant is. Hij komt uiteindelijk op aarde terecht waar hij niet langer z’n krachten heeft en dus een “gewoon” mens is. Het duurt alleen even voordat hij hier zelf achter komt, wat resulteert in een aantal zeer grappige situaties waarin hij op een manier praat die doet denken aan een toneelstuk. Hij komt in aanraking (min of meer letterlijk) met een groep onderzoekers die worden geleid door Jane Foster (Natalie Portman), die zeer geïnteresseerd is in deze vreemde man. Natuurlijk zou het geen superheldenfilm zijn als er niet een aantal problemen zijn die opgelost moeten worden en dat gebeurt met flink wat spektakel.

Vanaf het moment dat Asgard wordt geïntroduceerd pakte de film me. Het ziet er fantastisch uit met wat elementen die zeer mooi gerealiseerd zijn, zoals een regenboog weg die oplicht terwijl paarden er over heen rennen. De film heeft gevechten tegen ijsreuzen en de manier waarop Thor z’n hamer gebruikt dragen bij aan een aantal heerlijk actie momenten. Het gedeelte van het verhaal dat zich op aarde afspeelt voelt daarbij wat langzamer aan, alhoewel de humor daar vooral de boventoon voerde. Toch gebeurt er daar ook voldoende om je niet te vervelen (waar trouwens één van de tegenstanders me heel erg sterk deed denken aan Gort in de originele The Day the Earth Stood Still, waardoor hij niet in de film leek te passen).

Thor is een zeer vermakelijke film, maar waarschijnlijk wel eentje die je niet lang zal bijblijven.

Score: 8

3 reacties op “Thor (2011)

    • Ja, dat was altijd heerlijk toen ik jong was…meestal kon ik oma overhalen om een nieuwe te kopen 😉

      Hij was zeer vermakelijk en meer verwachte ik ook niet van deze film!

  1. Pingback: De vele gezichten van... Chris Hemsworth - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.