The Old Man and the Gun (2018) – Recensie

Recensie The Old Man and the Gun

Robert Redford is inmiddels 82 jaar en heeft een lange carrière achter de rug, waarin hij in 80 verschillende titels te zien was. Maar hij was ook achter de camera te vinden. Hij kondigde vorig jaar aan dat The Old Man and the Gun z’n laatste film zou zijn. Is dit een waardige afsluiter van zijn werk als acteur?

Review The Old Man and the Gun
The Old Man and the Gun is gebaseerd op het leven van Forrest Tucker en volgens de opening is het meeste wat wordt getoond waar. Tucker is een beroepscrimineel en is er diverse keren in geslaagd om uit gevangenissen te ontsnappen. Deze film begint als hij op 58-jarige leeftijd uit San Quentin is uitgebroken en hij wordt gezocht door de politie, onder leiding van rechercheur John Hunt (Casey Affleck). Desondanks besluit hij weer banken te beroven om aan geld te komen. Toch is hij geen gewelddadige man en gebruikt hij juist z’n charme (en een pistool) om vrouwelijk bankbedienden het geld te laten geven. Wanneer hij een vrouw met autopech ontmoet, Jewel (Sissy Spacek), onstaat er een band tussen de twee en besluit Forrest haar zelfs te vertellen wat z’n beroep is.

“mooie afsluiter van z’n carrière…”


Deze film geeft Redford de kans om nog voor een laatste keer te schitteren. Zelf met z’n 82 jaar heeft hij nog steeds hetzelfde charisma en charme als vroeger en is het een genot om te zien hoe hij Forrest Tucker hier neerzet. Ondanks het feit dat er bankovervallen gepleegd worden is dit geen met actie gevulde film, maar een titel die meer gewicht geeft aan de personages en hun persoonlijke relaties. Of Redford echt niet meer in films zal verschijnen is natuurlijk altijd de vraag, maar mocht dat daadwerkelijk het geval zijn dan is dit een mooie afsluiter van z’n carrière.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 thoughts on “The Old Man and the Gun (2018) – Recensie

  1. Keek hier al naar uit maar jammer dat de plaatselijke bioscoop hem niet in programma heeft opgenomen. Wachten maar op de VOD release

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *