Vraag van de week: Wat is jouw mening over de Oscar nominaties dit jaar?

Vraag van de week

Vorige week werden de genomineerden voor de Oscars van dit jaar bekend gemaakt (hier kun je ze nalezen). Er zaten wat verrassingen bij, zoals Black Panther voor beste film, maar uiteraard stonden er ook veel films in waar de verwachting al van was dat ze op de lijst zouden voorkomen, zoals bv. Roma). Zelf heb ik eigenlijk niets met de Oscars, maar ik ben denk ik een uitzondering. Toch hoop ik wel dat in de categorie van animatiefilms Spider-Man: Into the Spiderverse met het beeldje naar huis kan gaan, omdat die film echt iets nieuws en grensverleggend deed voor het genre.

Wat is jouw mening over de Oscar nominaties dit jaar?

12 thoughts on “Vraag van de week: Wat is jouw mening over de Oscar nominaties dit jaar?

  1. Het blijft een vreemde keuze om Black Panther in het rijtje op te nemen. Ik begrijp dat het om de nagenoeg volledig “zwarte” cast draait, maar toch was het niet de beste superheldenfilm van vorig jaar.
    Into The Spiderverse akkoord.

    • Ja, het is inderdaad een opvallende film in dat rijtje, maar bij mij stond hij niet in m’n persoonlijke top 10 over 2018 en stond hij zelfs niet op de shortlist voor de top 10. Zeker een unieke film die echt wel wat impact gemaakt heeft, maar je vraagt je wel af of dat misschien de reden is dat hij een nominatie ontvangen heeft.

    • Die film stond wel op de shortlist, maar heeft inderdaad geen nominatie gekregen. Heb niet alle genomineerden gekeken die op het moment op die shortlist staan, dus heb geen gevoel of het terecht is. Maar Roma in dat lijstje…wordt denk ik moeilijk voor andere films om te winnen.

  2. Ik loop flink achter met het kijken van films – maar als het gaat om de nominaties voor beste film ben ik het sowieso niet eens met het toevoegen van zowel Black Panther als Bohemian Rhapsody. Die tweede afgelopen week bekeken en ik vond hem verre van Oscar-waardig (review volgt nog op mijn blog).

    • Heb Bohemian Rapsody nog niet gezien, dus daar kan ik op het moment niets over zeggen, maar weet wel dat er genoeg mensen waren die er niet zo positief over waren. Benieuwd naar je recensie Patricia!

  3. In 2015 ging het in aanloop naar de Oscars alleen maar over #OscarsSoWhite maar als je nu #OscarsSoBlack gaat roepen ben je een racist.

    Ja, Black Panther was een degelijke film maar zeker niet beter dan de Avengers die je dan ook best had mogen nomineren. Black Panther is alleen maar genomineerd vanwege de all black cast en dat lijkt me niet het correcte uitgangspunt.

    Verder vind ik het jammer en tevens opvallend dat Bradley Cooper niet genomineerd is voor de beste regie (A Star is Born) en had If Beale Street Could Talk ook zeker wel een paar nominaties mogen krijgen in de meer belangrijke categorien.

    Normaal gesproken ben ik wel bevangen door het Oscar-virus maar de laatste 2 jaar is dat veel minder geworden. Tot aan 2017 bleef ik er zelfs voor wakker maar het is allemaal zo politiek beladen geworden dat de uitreikingen zelf mij niet zoveel meer bezig houden.

    • Oh maar dat vergeet ik te vermelden. Dit jaar juich ik wel voor Green Book; dat vond ik toch wel met afstand de beste / leukste film die ik sinds lange tijd heb gekeken.

    • Misschien is het in het licht van het eerdere nieuws van dat ze een nieuwe categorie van populaire film wilde introduceren, dat ze nu Black Panther maar bij beste film hebben gezet.

      Jammer inderdaad, maar was het misschien niet altijd al een beetje politiek? Gedeeltelijk is dat bij prijsuitreikingen altijd wel het geval.

  4. Dat Bohemian Rhapsody is genomineerd is een enorme schande. Niet eens vanwege Bryan Singer, maar omdat het gewoon geen Oscarwaardige film was. Als Queen-liefhebber vond ik hem top, maar het blijft een middelmatig drama dat omhoog blijft vanwege de bijna perfecte casting en de Queen muziek.

    Ik hoop dat The Favourite Best Picture wint.

    • Ik moet hem nog steeds zien, al hoor ik van meer mensen dat Bohemian Rhapsody onterecht is genomineerd.

      The Favourite moet ik ook nog steeds bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *